Thread: Doc.ro
View Single Post
Old 13 Mar 2007, 11:39   #11
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Alex Leo Serban si Carmine Galante, va rog purtati-va razboaiele in alta parte. Sau, si mai bine, fumati pipa pacii si gata! De-acum inainte am sa va sterg ABSOLUT TOATE mesajele care nu au legatura cu subiectele pe care scrieti.

Mi se pare extrem de nepoliticos sa nu ne bucuram de prezenta pe forum a lui Alexandru Solomon, care sigur nu are nicio legatura cu altercatiile voastre total off-topic.

Cu aceasta ocazie vreau sa-i urez bun venit aici lui Alexandru Solomon, pe care l-am vazut la lansarea lui Mihai si cu care n-am apucat sa schimb nicio vorba, din pacate

Am o intrebare pentru tine, Alexandru. Am sa plec la Berlin in aprilie si m-ar interesa sa vad urmele sederii lui Caragiale acolo. Nu am vazut documentarul tau "Franzela exilului", asa ca nu prea stiu incotro sa ma indrept . Inca ceva, ai spus in interviul dat lui Mihai ca documentarul a parut neserios, fiindca a socat perspectiva de actualizare a acestui exil la 100 de ani dupa terminarea lui. Motivul o fi fost respectul prea mare pe care-l avem fatza de Caragiale? Asta ne face sa reactionam negativ ori de cate ori primim informatii noi cu privire la o figura prea puternica a literaturii/culturii noastre? Ma gandesc si la polemica pe care a iscat-o acel numar din Dilema despre Mihai Eminescu. Probabil de-asta documentarul tau a parut neserios. Ce parere ai?

Pana la urma rolul documentarului, pe langa acela de a prezenta informatii noi cu privire la un subiect (controversat sau nu), este si acela de a aduce o viziune/abordare noua cu privire la subiectul respectiv. Cred ca din acest punct de vedere documentarul se aseamana foarte mult cu filmul de fictiune, pentru ca amandoua trebuie sa-si uimeasca (in sensul lui Blaga) spectatorul, sa-i provoace o reactie gen "la asta nu m-as fi gandit" , dar cu mijloace foarte diferite.

Inca o intrebare (ce de intrebari ): dupa reactia la Franzela exilului, te-ai gandit vreo clipa ca ar fi trebuit sa abordezi altfel exilul lui Caragiale?