o poveste foarte frumos spusa este cea a lui Tom Tykwer (cea cu Natalie Portman);
foarte pictural mi s-a parut segmentul Porte de Choisy al lui Doyle- ( Henny...ah ce sonoritate are acest nume spus de Madame Li- omofon cu “te iubesc”pe limba doamnei)
Steve Buscemi - expresiv in povestea fratilor Coen
Vicenzo Natali- cred ca omu` n-a inteles care-i treaba cu filmul asta; daca as sti ca are remuscari ca a lasat segmentul sau in film, l-as ierta; s-a jucat si el de-a “hai s zicem si o poveste cu vampiri”;
poanta din povestea lui Cuaron, naratiune construita din dialoguri- intr-o maniera fericita in segmentul regizat de G.Depardieu si in fruntea topului, dupa mine:
Sylvain Chomet- povestea cu mimi; contra plonge-ul in relanti, cu La tour Eiffel in background si cei doi mimi privindu-se ca doua statuete de portelan fixate pe un mecanism ce se roteste, pe muzica, e de mare efect
supastar, stiam toti care e miza cu acest film; un colaj de povesti,cu aceeasi tema;cum si-a facut-o fiecare- am zis mai sus; cum ai fi facut tu tranzitiile intre segmente?
Propun un top -cele mai bune trei segmente:
eu aleg asa:
1.Chomet-mimii
2Doyle- povestea picturala asiatica
3.Coen -turistul la Tuileries
parte din argumente le-am expus mai sus;