View Single Post
Old 12 Mar 2007, 14:29   #91
gionloc
Guru

gionloc

pai si in cazul cinemagiei, ideea "revista de informare" nu stiu cit se poate sustine!
adica: revista e cumparata pentru informatii? sau in cazul incare e un film bun adaugat ei?
eu cred ca varianta a doua e cea reala.

cred ca inserturi (mai) teoretice (dar aplicate) fac bine revistelor, care se vor altfel de informare.. cine cumpara revista pentru ca are un film atasat nu e interesant in a o citi... cine o cumpara pentru a o citi nu prea gaseste mai nimic in plus fata de informatiile libere altfel pe net si libere de orice substrat de cele mai multe ori... iar atunci nu o vor mai lua... astfel ca pentru cei din urma ar fi interesant sa fie si alt-ceva decit simple prezentari (cele din Filmul Tau sint de-a dreptul cretine) a ceea ce se invirte pe ecrane sau pe dvd. exista posibilitatea ca si cei care cumpara initial revista pentru ca e atasat un dvd.. sa descopere ca despre film se poate vorbi si altfel decit in impresii de moment (si alea atit de precare de cele mai multe ori).

faptul ca lumea nu pare dispusa a citi critica de film pare oarecum adevarat.. dar intrebarea poate fi si rasturnata: cita critica veritabila se face?

faptul ca ies carti despre film e important deocamdata. e cartea lui MF, a lui als (partea eseistica!)... iese in scurt timp primul volum din Idea Cinema (vor fi cel putin 2 anul acesta)... treptat cred ca lumea se va obisnui si cu un alt discurs despre film...iar odata obisnuita il va cauta... iar toate acestea vor deveni si mai insemnate daca filme precum Hirtia, A fost sau n-a fost? sau MDL sau ceea ce se anunta a fi Restul e tacere, ba chiar Legaturile lui Tudor G., vor fi prezente anual pe ecrane: ele cer si altfel de povesti post-filmice decit cele din magazine de duminica.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif