Da, profilul lui psihologic are în mod clar elemente de snuffer. Se prea poate sä existe anumite compatibilitäti la mijloc.
Iar secventele alea sunt, într-adevär, destinate sä socheze - dar nu la modul artistic, ci doar agresiv exhibitionist, ceva de genul: "Uite, bä, eu vä arät puli si pizde cä asa vrea muschii mei, na, cäca-m-as în gurile voastre de labagii!" - ca tiganii beti când se ceartä în piatä.
De fapt, asta e si cauza pentru care filmele lui sunt atât de proaste. Scenariile sunt scrise genial (tipul are geniu, incontestabil!), conceptia regisoralä e foarte riguroasä (teoretic, stie o meserie de te-ndoaie), dar în momentul când începe sä filmeze, se pierde complet. Infantilismul si perversitatea îi tulburä mintile, si filmul iese ca un cur.
* * *
O.K., si acum, una din poantele promise:
Intr-o zi, dupä filmare, când plecau din apartament (filmau într-un bloc din Militari), îl cheamä pe scenograf, urgent, sä-i spunä ceva important.
Ajung în fata blocului - si are loc urmätorul dialog:
PINTILIE: - Deci, ce voiam sä-ti spun... Eram la Paris, cu Eugen Ionescu, Cioran, si... încä unu... na' cä-mi scapä... :?
RADUTA: - ??? :huh:
PINTILIE: - Zi mä, cä trebuie sä stii... cine era?
RADUTA: - EU sä vä spun? De unde sä stiu eu cu cine erati acolo?
PINTILIE: - Hai, cä nu se poate sä nu-l stii! Deci, Ionescu, Cioran si... si...
RADUTA: - Goma?
PINTILIE: - Exact!

Vezi cä stii? Salut, ne vedem mâine!
Si pleacä.
(N-o sä credeti, dar EXACT ASTA voise sä-i spunä, ästa era lucrul äla asa de important: cä el la Paris s-a cunoscut cu Ionescu, Cioran si Goma!
Din partea unui tâsti-bâsti, acolo, ar fi de înteles - da' uite cä mosu' chiar si la saptezeci de ani are obsesii de-astea pustesti de groupie!)