Aseara s-a intamplat un lucru ciudat in sondajul pe care vi l-am propus pentru a alege filmul ce va insoti lansarea de maine seara (vezi
http://www.cinemagia.ro/poll_vote.php?id=102): atunci cand "Marfa si banii" parea ca va castiga detasat, "Dolce far niente", care se afla cam la acelasi nivel cu "Marele jaf comunist", la distanta mare de lider, a recuperat ff rapid aceasta distanta si a trecut in frunte (in numai cateva ore!). Nu stiu exact cui i se datoreaza aceasta ascensiune vertiginoasa (e posibil ca si interventiile mele sa fi contat...) si, desi ma bucur pentru filmul lui Nae Caranfil, care merita cu siguranta sa fie mult mai cunoscut (de altfel, asta a fost si motivul pentru care l-am inclus in poll), nu pot sa nu ma intreb cat de corecta este aceasta schimbare de lider. Mai am si un motiv de intristare: dintre cei trei regizori, Nae Caranfil este singurul care nu poate fi prezent la lansarea din Orange Concept Store, in acest moment aflandu-se tocmai in Los Angeles, unde isi monteaza noul lungmetraj.
Oricare ar fi rezultatul final al sondajului, voi apela la bunavointa celor de la OCS pentru a proiecta cele doua filme "perdante" (carora, o stim foarte bine, pozitia din acest poll nu le umbreste cu nimic meritele indiscutabile), in alte doua seri, in prezenta cineastilor. Sunteti de acord?