forumul acesta e minunat. auzim niste opinii superb argumentate... oameni care spun ca un film e bun doar ptr ca asa vor muschii lor sa zica, pseudo-intelectuali cu pretentii de cultura cinematografica ce desfiinteaza filme dupa cum vrea ei... deh, toata lumea e destept si se pricepe la filme. oscarurile e nasoale. de ce? ptr filmele e nasoale... adik ar fi fost ok si fair sa-i dam enshpe oscaruri lu' Almodovar de pilda... poate ar fi fost multi satisfacuti pana in maduvioara lor ca minunatul regizor (care cica nu are vitalitate dupa cum ne zice cineva mai sus...) sa mai primeasca ceva statuete... ca doar scorsese face "cica" esec dupa esec. don'soara sau distinsa doamna critic iulia blaga ne zice ca the departed nu se ridica nici macar la nivelul lui the aviator. desteapta femei ergo desteapta afirmatie. ce ti-e scorsese cand il ai pe almodovar si altii. doar americanii isi dau premii (atatea si atatea: oscar, globuri, sag, etc. ori britanicii cu ale lor bafta) doar pe pile, din mila, ca sa nu scandalizeze, sau mai stiu eu ce motive stupide. nu domnilor the departed e un film mediocru. babel cica nu e impresionant. scorsese n-a mai facut un fil bun din '91. etc etc... minunate afirmatii...
acu bineinteles ca ceva tot se va gasi de "comentat" la cele scrise mai sus... de rau zic... asa de carcoteala
o singura rugaminte... putina detasare de atatea si atatea ce ne asalteaza acu, in zilele noastre, putina concentrare, putina atentie, comentarii constructive, nu improscari asa de dragu de a post ceva pe forum...
no offence da mi se pare ca criticii din romania nu fac parte din "curentu" celor de afara daca tot se vorbi de asta. in plus cred ca mergi mult prea departe cu intelectu tau METAFIZICA CRITICILOR... bah suna mai tare ca Kant

si ca Kafca la un loc mah. metafizicule transcedental ce esti...
peace, buia casha...
the departed rulz, scorsese rulz, nu doar ca asa vrea muschii mei...