Originally Posted by marx:
vad ca i-ai scapat pe Titus Muntean al carui "Examen" a fost kiar interesant. Napoleon Helmis cu "Italiencele" a incercat ceva nou si partial a reusit. Dragos Iuga a avut un scurt-metraj in facultate, "Nu", premiat la cateva festuri importante la nivel de "juniori". Catalin Leescu, un promotor al filmului independent care anul asta a fost selectionat pt al doilea an consecutiv la ECU (European Independent Film Festival) de la Paris.
PS: era necesar sa fie si Cristian Nemescu cuprins in aceasta carte, macar prin aspectul ca a realizat cel mai premiat scurt-metraj romanesc. eu ma bucur ca am reusit sa realizez un interviu cu el, mi-am dat seama de patima lui pentru film.
|
Titus Muntean a fost o optiune, insa nu stiu sa fi facut nimic important dupa "Examen" (care si mie mi-a placut mult): documentarul despre satul Dragus nu m-a impresionat, poate doar contributia la serialul "Lombarzilor 8" (btw, stiti daca se mai reia serialul ala?)...
Napoleon Helmis - cuvantul esential e "partial", din pacate...
Dragos Iuga - interesanta propunere, mai ales ca i-am vazut la Anim'est o animatie misto ("Povara umbrei"); nu poate fi un alt regizor Dragos Iuga, nu?
Si la Catalin Leescu m-am gandit; sper insa sa faca macar un scurtmetraj ceva mai lung...
Cat despre Cristian Nemescu, daca voi scoate o a doua editie a volumului sau o noua carte despre "noul val", poate imi dai voie sa includ si interviul tau cu el... E clar ca el nu trebuie sa lipseasca dintr-o asemenea carte si sunt convins ca premiera lui "California Dreaming" va fi un eveniment...