Originally Posted by mihaifulger:
Volumul meu cuprinde interviuri cu (in ordinea varstei):
Nae Caranfil (ca "precursor"), Cristi Puiu, Hanno Hofer, Cristian Mungiu, Radu Muntean, Catalin Mitulescu, Tudor Giurgiu, Constantin Popescu si Corneliu Porumboiu (pt fictiune) si Thomas Ciulei, Alexandru Solomon si Florin Iepan (pt documentar).
Spuneti-mi va rog cine credeti ca ar mai merita sa intre intr-un eventual volum de tip "Who's Who" cu regizorii de dupa 1989. Desigur, in afara sarmanului Cristian Nemescu - ma urasc pt ca nu am reusit sa fac interviu si cu el, atunci cand as mai fi putut...
|
vad ca i-ai scapat pe Titus Muntean al carui "Examen" a fost kiar interesant. Napoleon Helmis cu "Italiencele" a incercat ceva nou si partial a reusit. Dragos Iuga a avut un scurt-metraj in facultate, "Nu", premiat la cateva festuri importante la nivel de "juniori". Catalin Leescu, un promotor al filmului independent care anul asta a fost selectionat pt al doilea an consecutiv la ECU (European Independent Film Festival) de la Paris.
PS: era necesar sa fie si Cristian Nemescu cuprins in aceasta carte, macar prin aspectul ca a realizat cel mai premiat scurt-metraj romanesc. eu ma bucur ca am reusit sa realizez un interviu cu el, mi-am dat seama de patima lui pentru film.