Pentru mine e oarecum greu sa scriu despre filmele de dragoste preferate, pentru ca cele care imi plac cel mai si cel mai mult mi se par dincolo de cuvinte, de explicatii, de argumente..Si totusi, poate ca o data nu strica un exercitiu de analiza..Deci..2 exemple:
1. Reconstruction: Primul film datorita caruia m-am plimbat ore intregi pe strada, m-am uitat la oameni, intrebandu-ma incet, cu teama, daca voi fi vreodata atat de norocoasa sa traiesc o asemenea poveste. Singurul film pe care l-am putut vedea de cel putin 7-8 ori fara sa ma plictisesc nici macar o clipa. Singurul film la care ma gandesc de fiecare data cand incep o noua relatie. Voi fi Alex? Voi fi Aimee? Voi fi Simone? Sau poate insusi Boe? Irealitate. Dezdragostire. Nerenuntare. Inimaginare. Nu exista asemenea cuvinte? Uneori, se pot intampla lucruri magice in timpul unui film...
2. Betty Blue: Pentru ca nu exista nimic mai romantic decat iubirea care distruge tot, in afara de sine insasi. Pentru ca este viu, atat de viu incat iti face inima sa bata mai repede si sa iti doresti o pauza sa iti revii. Pentru ca pare atat de simplu si totusi atat de imposibil. Pentru ca, in inconstient, toti ne dorim nevroze obsesionale atat de romantice. Pentru ca dragostea se simte, nu se gandeste. Pentru ca nu e numai o poveste de dragoste. Pentru ca, pentru majoritatea, se intampla numai in filme. Pentru ca unii spun "din fericire", iar altii "din pacate". Pentru toti cei din a doua categorie.
|