Ca de obicei, n-ai priceput nimic.
Nicolaescu mi-e foarte drag, de pe vremuri, si am numai amintiri frumoase legate de el. Eram un pusti julit în coate, care habar n-avea ce-i aia cinema, si aberatiile lui îmi pläceau. Nu väzusem filmele pe care le copia, habar n-aveam cä secventele mele favorite erau plagiate, credeam cä le gândise el. Mai târziu, în Buftea, perioada când i-am fost asistent la "Noi cei din linia întâi" a fost cea mai pläcutä din toti cei sapte ani cât am lucrat acolo. Nicäieri nu m-am simtit mai bine decât la echipa lui.
Dar asta nu schimbä cu nimic datele problemei. Propriile mele pläceri de-acu' 20-30 de ani valoreazä exact zero pe lângä räul imens pe care l-a fäcut si încä-l mai face (mai ales acum îl face), Nicolaescu filmului, culturii si economiei românesti. Simpatia mea pentru el nu-i dä nici creier, nici integritate, nici talent, nici studii, nici culturä. Dupä ce nu va mai fi, am sä-i pun din când în când câte o floare pe mormânt. Dar deocamdatä, trebuie sä ajungä acolo. Cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru toatä lumea. Mortii cu mortii si viii cu viii.
|