Incep prin a spune ca mi-a placut absolut enorm Twin Peaks. Cu aceeasi placere am privit Blue Velvet, care practic sta la baza conceptului ce urma sa devina unul dintre cele mai bune seriale facute vreodata. La o adica, pana si X-Files se trage din Twin Peaks.
Nici eu nu merg pe ideea manipularii. Twin Peaks arunca o privire in inima neagra a unei societati aparent nepatate, in "padurea neagra". Lynch imi pare foarte jucaus in TP, se simte complet in largul lui, motiv pentru care si apare in serial ca un personaj concret - si cat de bine i se potriveste rolul!
Normal ca nu conteaza cine a omorat-o pe Laura. Tocmai Lynch spunea ca el n-ar fi dezvaluit niciodata misterul, daca producatorii nu ar fi insistat. Ajuns aici, lansez o intrebare:
Cum se compara cele doua serii? Sau, mai precis, "prima serie" pana la dezvaluirea criminalului si "a doua", adica restul serialului. Am avut impresia ca Lynch s-a distantat mult de proiect si pana la ultimele 2-3 episoade, cand revine ca regizor, TP chiar devine un serialul telenovelistic. Sincer sa fiu, intreaga tema a seriei secunde cu Windom Earle nu m-a prins asa de bine. Si asta in ciuda faptului ca Windom este o varianta mai periculoasa a lui "Frank" din Blue Velvet, pentru ca a luat o decizie voita de a fi "rau".
In fine, sunt curios sa citesc niste pareri vizavi de aceasta problema.