Acum am vazut si eu
The Illusionist si pe bune daca nu mi-a placut mult mai mult decat
The Prestige. Chiar daca si filmul lui Burger abereaza si el putin pe ideea "totul este un truc, nimic nu este adevarat" (vezi o replica a Iluzionistului si "explicarea" trucului cu portocalul), mi s-a parut mult mai sincer cu spectatorul decat filmul lui Nolan.
Chiar daca nu-ti ia mintile fara sa-ti spuna, ca Nolan,
The Illusionist pacatuieste totusi prin telenovela + rezolvarea rocamboleasca a iubirii dintre Sophie si Eisenheim. Dar finalul, oricat de surprinzator si neinghitibil, este mult mai putin "abracadabrant" decat prestigioasa varza de clone intrate la apa a lui Nolan, plus marea "indublare" de la final pe post de cireasa de pe tort. Jenant si extrem de suparator...
Si ca sa ajungem si la al treilea film cu magicieni,
Scoop, nu pot spune decat ca e imposibil sa-l bagi in aceeasi serie cu celelalte doua. Este o comedioara extrem de lejera, cu o Johansson sturlubatica si zvapaiata, plus un Jackman f. corect. Care in
The Prestige mi-a placut mai mult in rolul propriei dubluri cu vicii decat in cel al originalului Danton.
Si cu toate acestea, ambele filme au avut un supermare succes, cel putin printre user-ii de pe imdb. Care l-au votat pe Nolan pana i-au adus filmul pe locul 200 in topul "best ever" :sick:

Oricum, omul mai are de lucrat ca sa-si atinga si sa-si depaseasca marele
Memento.
Originally Posted by Leonard:
nu cred cã istoria ar fi ignorat faptul cã un prinþ s-ar fi sinucis din cauza unui magician escroc care ar fi înscenat cã prinþul ºi-a ucis soþia
|
Se pare ca personajul interpretat de Sewell in film este inspirat din viata unicului fiu al imparatului Franz Iosef (portretul pe care Eisenheim il face sa apara in film este chiar cel al imparatului FI), printul Rudolf. Acesta se pare ca a fost descoperit mort, alaturi de amanta sa, baroneasa Mary Vitsera, pe domeniul de vanatoare al familiei imperiale. Conform raportului politiei, printul si-a ucis amanta, care voia sa-l parasesca, dupa care s-a impuscat in cap. Cazul a tinut prima pagina a ziarelor din intreaga lume timp de saptamani si a fost considerat intotdeauna extrem de suspect. Mai multe amanunte la
http://en.wikipedia.org/wiki/Crown_P...olf_of_Austria