pt gionloc
1. eu am vrut doar sa restabilesc un ekilibru
2. legat d asta: sa fie doar impresia mea, sau - in general - dictatorii d dreapta inceark sa dreaga o situatie nasoala (anarhie etc - vezi franco, pinochet, carol II & antonescu) in timp c aia d stinga duc tzara d ripa?
3. marx asa merita! :lol: (o proba d flexibilitate este si aceea sa targetezi mesajul tau si sa t exprimi la nivelu interlocutorului!)
PS eu nu pledez pt ' dictatura cu orice pretz', ci pt un model flexibil: atunci cind situatia se-mpute, trebuie kemati dictatorii (mina forte); cind s revine la normal, democratia e functionala. ac. propunere (d mare importanta teoretik & practik

) emaneaza din constatarea k, in situatiile d criza amintite, regimul democratic este neputincios, se-mpiedik in birocratii, legalitati, 'cvorumuri' etc...
dezavantajul celuilalt sistem este k - fireste - dictatorii nu pleak atunci cind vor massele... dar este meritul (istoric) al unor franco & pinochet k au inteles c l cerea momentul istoric sa fak si k au plecat (sau murit, dar cu testament 'democratic' - vezi franco!) atunci cind au considerat k si-au indeplinit misiunea.