daca cineva e fascinat de dictaturile de dreapta poate fi macar intelijent si sa nu deskida cutia cu aberatii:
Originally Posted by Alex Leo Serban:
eu cred k exista 'a superior logic of things' din perspectiva carora unele accidente d parcurs pot fi trecute la pagube colaterale... cum spuneam, conteaza la c rezultat ajungi. situatii exceptionale reclama masuri exceptionale; de ex., eu consider k dictatura lui carol II a fost benefica intrucit regimul parlamentar era in criza si, anyway, prea weak k sa deal with pericolul legionar (cum e acum o.n.u. fata cu terorismul!), asa k trebuia o mina forte care sa rezolve problema...
|
regimul parlamentar era in criza mereu in anii domniei lui Carol 2, asa ca suspendarea ziarelor si aducerea in prim-plan ca marionete politice pe ideologii extremei drepte (A C Cuza) n-au facut decat sa grabeasca atingerea haosului in tzara. In nici 2 ani s-au intrecut in crime (Armand Calinescu, Iorga, Madgearu vs. Zelea-Codreanu & co.), Carol 2 a abdicat, legionarii tot au venit la putere si-a trebuit sa se instaureze dictatura militara.
deci, ce-a rezolvat dictatura regala, cu exceptia ca te-a infierbantat pe tine indemandu-te sa ne servesti deformari istorice pt a-ti justifica niste optiuni strict subiective, si banuiesc si patologic-viscerale?!