Oooh, goodness! Gândul cel bun!
DA, domnilor! Ceea ce spune StefanDo e întru totul adevärat - EXISTA situatii în care efectele nefaste pot face slalom printre reguli, si e nevoie de discernämântul omenesc pentru a judeca si decide.
Poate cä n-ar trebui sä mai comentez, läsând mortii cu mortii si bannatii cu bannatii, dar iatä, chiar azi-dimineatä, încä un exemplu de "democraturä (abuz de "drepturi democratice"):
Originally Posted by Bubu:
Omul era tocat zilnic, atat pe forum cat si pe PM (Da' cu Legaturi bolnavicioase ce ai frate? De ce nu-ti place?). Multi sunt logoreici pe Cinemagia, putem proba cu exemple, dar cam toti venereaza cu patriotism filmul romanesc si-i acorda cecuri de incredere in alb. E insa un bandit care nu vrea, mama ma-sii, sa cada in fund la hartiile albastre si la povestile cu pensionari plimbati prin spitale. Bad, very bad!
-Alo, mama? Sunt Danut. Mama, sa le spui ca nu sunt terorist! :shock:
|
Desigur, oricine are dreptul sä aprecieze negativ sau pozitiv orice film - ba chiar e cu atât mai bine ca opiniile sä difere. Ar fi o prostie sä ne gândim, mäcar, la "consens de monolit", ca pe vremea lu' Nea Nicu. DAR, individul din topic îsi manifesta aceastä pozitie asa-zis "de frondä" si "liber-cugetätoare" pe un ton insuportabil de arogant/ignorant - vezi atitudinea lui fatä de un film ca
"M.D.L.", pe care-l cita mereu ca exemplu de "asa nu" (adesea sub denumirea de "Läzäricä"), turuind în acest sens cu veselie si în deplina ignorare a opiniilor opuse (care erau: 1) majoritare; 2) sustinute de useri prestigiosi, nu o turmä de pokemoni; 3) argumentate solid si scrupulos). Dacä totusi îti displace un asemenea film, sigur cä e firesc sä-ti mentii pärerea, dar mäcar exprimatä tinând seama si de a celorlalti (ceva gen: "cu scuzele de rigoare, eu totusi..." sau "stiu cä-mi veti da în cap, dar...", "eu, cu ale mele...", "nu pot fi de acord", etc., etc.) Adicä, un
"we agree to disagree" - dar nu un "sä träiascä eu si mine!"
Iar acum... SURPRIZA! Pe lângä "pensionarii plimbati prin spitale", i se pusese pata si pe "hârtiile albastre"! UNUL DINTRE CELE MAI BUNE FILME ROMANESTI ALE ACESTOR ANI, e pentru el obiect de batjocurä! Ba mai mult: citeazä "oripilat" o replicä sfâsietoare, în comicul ei tragic, ca aia de mai sus. Ei bine, cum sä poti dialoga cu o persoanä atât de totalmente pe-aläturi (si care-ti mai dä si peste nas cu asta)?
Sper cä sigiliul a fost aplicat pe toate pärtile (username, IP, adrese de e-mail), ca sä nu ne mai trezim cu vreun
return of the living dead - ar de-acum, putem sä ne linistim si sä mergem înainte.