Am vazut
Fauteuils d'Orchestre, pe care distribuitorii l-au sucit de la titlul
Un loc in fata (care era chiar ok!) la
Rendez-vous pe avenue Montaigne :lol: (un titlu cu adevarat romanesc, nu? :lol

. Dintr-un punct de vedere, alegerea e din pacate buna, pentru ca filmul lui Daniele Thompson nu merita deloc "un loc in fata".
Este o farsa trasa de par

, cu o Jessica/Cecile de France chelnerita la o cafenea unde dau buzna un grup de descreierati bantuiti de crize existentiale (actrita care nu mai vrea soap opera, pianistul prins in capcana intr-un program prea incarcat, bogatanul care s-a plictisit de imensa colectie de arta si multi, mult prea multi altii). Ea-i asculta, ii dadaceste, le zambeste cu vestita ei strungareata, ii impinge de la spate si-si reaminteste obsedant vorbele bunicii ei ("cum n-am putut trai in lux, am decis sa muncesc!" - care mama ma-sii e legatura?).
In afara de o Valerie Lemercier suficient de nebuna ca sa fie interesanta in rolul actritei (scena teatrului nu seamana fffff mult cu "Being Julia"?), ceilalti actori nu se sincronizeaza, parca isi spun replicile ca pe niste monologuri intr-o cabina izolata fonic, fara sa interactioneze. Candidatul Frantei la Oscaruri? Ei bine, stim ce tara n-o sa castige Oscarul pentru cel mai bun film strain anul viitor!
Un alt amanunt deranjant: filmul nu a avut subtitrare! Desi pe siteul Institutul Francez la toate filmele se face precizarea "versiune originala subtitrata in limba romana', "Fauteuils..." n-a avut parte de asa ceva. Si dupa chix-ul lui Thompson urma "Ils", un horror-ul de care ziceam mai sus, numai ca distribuitorul nu a ajuns cu rolele in timp util, asa ca s-a dat "Selon Charlie", tot nesubtitrat. In aceasta situatie de ce sa ne mai miram ca erau doar vreo 15-20 de oameni in sala? Pacat!