View Single Post
Old 05 Dec 2006, 12:08   #230
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Volver 9.60/10.
Filmul acesta mi se pare perfect. Iti da senzatia uneori ca se indreapta spre un thriller, politist sau aventuri, dar el este despre familie. O reintoarcere. Prima intorsatura de situatie te surprinde. Este un SF? poate...te intrebi unde se indreapta, esti prins in povestea personajelor principale si stai cu sufletul la gura, desi nu are prea multa actiune la propriu, nu are suspans specific filmelor americane.
Almodovar este un geniu. Filmul pare la prima vedere scris de o femeie insa inteligenta regizorului-scenarist aluneca acolo, exact unde nu ai crede ca se poate ajunge. Este un deliciu, un curs gratuit de scenaristica, un timp pe care nu il poti pierde.
Penelope Cruz, are cel mai sexy cool al carierei (cel putin asta mi s-a parut mie).
Iar intorsatura din final, te pune pe ganduri, intr-un mod inteligent si limitat, dar limitat in sensul bun, filmul atinge nuante filosofice.
Comedia intrepatrunsa discret face din Volver un film mai mult decat original. Un subiect, un sinopsis, ce nu stiu cati regizori l-ar fi putut dezvolta in modul asta. Daca iei subiectul acestui film si aduci un regizor de telenovele, va rezulta o catastrofa.
Tocmai prin acest aspect esential Almodovar uimeste Hollywood-ul, abilitatea sa de a patrunde in profunzimea povestii, de a o regiza din perspective incredibile.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif