View Single Post
Old 09 Nov 2006, 10:58   #204
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
El laberinto del fauno

"El laberinto del fauno" al mexicanului Guillermo del Toro ("El espinazo del diablo", "Hellboy")! Doua ore n-am fost in stare sa-mi dezlipesc ochii de ecranul calculatorului, datorita acestui basm intunecat si brutal, combinatie de film politic si "cuento de hadas" (poveste cu zane), in care Ofelia (Ivana Baquero), o fata pasionata de cartile de povesti, devine ea insasi personaj de basm cand intra in "labirintul faunului", unde afla ca ar putea fi printesa unui regat fermecat.

Pentru a se convinge ca viata printre muritori nu i-a corupt esenta magica, Faunul ii da trei sarcini, ceea ce o arunca pe Ofelia intr-o lume vrajita, populata de personaje grotesti (decoruri inspirate din Goya). Del Toro combina basmul si istoria, pentru ca in viata reala Ofelia este fiica vitrega a capitanului fascist Vidal (Sergi Lopez), un sadic obsedat de o Spanie franchista, adevaratul monstru al filmului. Mama Ofeliei, Carmen, este Ariadna Gil ("Obra Maestra"), alt personaj f. important, razvratita Mercedes, fiind interpretat de Maribel Verdu (Luisa din "Y tu mama tambien").

Multa violenta (un om impuscat in obraz, se vede cum sangale ii invadeaza ochiul, un cutit care taie un obraz, creand un zambet exagerat, grotesc, un fel de "The Black Dahlia" a la Guillermo del Toro), o muzica extraordinara. Super! Un film neaparat de vazut in cinema, decorurile sunt prea misto ca sa fie inghestuite pe 17''
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif