eu as zice un 3/5
nu stiu exact de ce, dar volver m-a dezamagit.
nu pentru ca ar fi fost perea ridicat in slavi si de fapt e vrun rebut, cat pentru ca... ii lipseste ceva,
nu barbatii, nici umorul, nici emotia.
cred ca e ceva mai greu definibil, gen e cam (mult prea) superficial pe alocuri si revelatia (care nu tre sa fie un twist sa te dea pe spate, nici nu cer asta de la almodovar) pica: fleosc, deloc subliniata, deloc empatizabila cu.
chiar atunci cand raymunda si fantoma masii au discutia aia ma gandeam 'deci de aia arata fata lu penelopa ca o ciuma"
in fine, l-am vazut pentru ca todo sobre mi madre e superb, pentru ca desi cam scabros mala education este o structura minunata si pentru ca habla con ella are muzica aia ravasitoare
si am apreciat genealogia, recurentele, intoarcerile, femeile (mai putin pe agusta care sincer nu mam dokumentat dar arata a travestit si fata care e hidoasa) atmosfera, regia bla bla
e pe undeva ceva de marques, cu casele alea cu curti interioare in care traiesc fantome si secrete (asta e de bine)
dar e mai ales un film cu penelopa cruz care este mai sexoasa decat niciodata, cu posterioul ei si decolteul ei
pe care almodovar le filmeaza tactitcos si putin demonstrativ
de vazut... in mod cert
de revazut? no way
Tell me what to do, tell me what to say
|