View Single Post
Old 04 Nov 2006, 02:26   #211
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Cazeemeer, nu stiu ce ai inteles tu dar:
1. Consider ca juriul hollywood-ian este cel mai bun in masura sa decida suprematia productiilor cinematografice. Acolo sunt cei mai inteligenti oameni, cei mai bine platiti, cele mai mari sume, cei mai buni actori, cea mai buna tehnologie etc, samd. Insusi numele Hollywood o dovedeste care este un meme in adevaratul sens al cuvantului. Zi-mi un meme international al cinematografiei mai puternic!
Subclasificare: filmele straine castigatoare de Oscar sunt sub cele castigatoare la categoriile: scenariu si film. Nu este mare diferenta, dar este!

2. Eu nu am replicat dur la adresa autorului mesajului, doar la continutul mesajului! Nu-mi spune mie "nu ii zice clasicism" pentru ca denota o clara dovada de supraestimare. Tot aici "o solutie usoara de a scapa fara sa-ti recunosti erorile". In primul rand nu era o solutie. In al doilea rand nu am de ce sa scap, si nu vreau sa scap ...esti chiar hazliu In al treilea rand nu sunt erori: am precizat la inceput: "Catalogarea este mai mult o sinteza, poate nu sunt eu cel mai in masura sa fac asta dar prea departe nu sunt." Asta anula din start orice posibilitate de a erona continutul mesajului. Ca sa nu mai zic ca ti-am cerut de doua ori o clasificare si nu ai scris nimic. Si te rog fara: "Mai lipsea sa spui" pentru ca nu am spus.

3. Consideri filmul hollywoodian modern? Este bine. Ce-i rau? Cel hollywood-ian este comercial iar in restul lumii este de arta... Really??? Probabil ai comparat Chuck Norris cu L'enfants, sau filmele de duzina cu filme ca Malena, Mon ange sau cele clasice...este ca si cum ai pune la box unul de 100 de kg contra unuia de 58. Comparatiile se fac in cadrul aceleiasi categorii...dar daca tu sustii cu tarie acest punct, nu mai am ce zice, eu am laudat si Blowup sau Alfie ('66), am dat mai multe exemple acolo pe care le-ai evitat.

4. Aici e problema, ca iti asumi postul de judecator desi nu cunosti ambele variante. In primul rand nu vad ca aici e problema...No problemo! In al doilea rand nu-mi asum postul de judecator absolut. Am lasat o portita prin faptul ca ti-am cerut o clasificare, ceea ce tu nu faci. Probabil a ta ar suna:
1. Filmele excelente, cele de arta ne-hollywood-iene, filmele clasice.
2. Filmele foarte bune, castigatoarele la Cannes etc. (pe care oricum le vad doar criticii si juriul, e corect?).
3. Filmele bune: romanesti si asiatice si etc.
4. Filmele proaste: produse la Hollywood.
5. Filmele f proaste: cele ridicate in slavi de Neuptolem.

No comment.

5. La celelalte puncte nu mai am ce zice, insesi afirmatiile tale sunt invinse de produsele afirmatiilor pe care le detesti. Iar un cinefil care declara: Zi-mi te rog ce e atat de tulburator la Terminator nu poate avea pretentia unui dialog serios.

(Consider o pierdere de timp continuarea acestui tam-tam.)
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif