Originally Posted by Neuptolem:
(apropo tu esti cel care mi-a zis lista cu Alain Delon, merci!)
|
(apropo, nu sunt eu)
In restul mesajului nu am inteles ce ai vrut sa spui...pt ca aberatie in contextul tau se bate cap in cap cu exemplele pe care le dai tu, mamele alcoolice si 2001 A Space Odyssey, esti foarte confuz si nu te-am inteles.
|
Iti aratam doar ca "povestea" e mai importanta la Hollywood decat in rest, si ca ea nu e necesara pentru a realiza capodopere.
O regie si o imagine decenta nu inseamna neaparat efecte speciale. Iar Europa si mai ales Romania sufera la capitolul asta. Repet: sunet, regie, imagine, montaj, etc decent.
|
Adica doar Hollywoodul are regie si imagine decenta? Ar fi dragut daca ai si argumenta genul asta de afirmatii lipsite total de acoperire, in special cand realitatea obiectiva te cam contrazice.
"The Terminator", ce buget! ce incasari! ce comentarii! Imagineaza un sinopsis SF mai tulburator ca asta. Iti spun eu ca iti va lua 10 ani si nu vei reusi.
|
ce superlative! ce exagerari! ce putina cultura cinematografica!
Zi-mi te rog ce e atat de tulburator la Terminator.
O categorie am uitat sa o mentionez, filmele straine castigatoare de Oscar, tot in cetatea capodoperelor ar intra.
|
Help me understand... deci filmele straine in general nu sunt bune, dar un premiu a carui legitimitate poate fi pusa in discutie oricand le aduce in "cetatea capodoperelor"? Nu am nimic contra Oscarurilor in particular (desi...) dar chiar nu consider ca exista vreun premiu care sa poata, prin sine, sa confere unei creatii artistice genul asta de statut.
Revenind la clasicism, am recunoscut asta, imi lipseste, si poate ma insel, poate te inseli tu, adevarul oricum se afla pe undeva pe la mijloc.
|
Nu ii zice clasicism, ca nu e un singur curent cinematografic tot ce e vechi.
Iar asta cu "adevarul e pe la mijloc" e asa o solutie usoara de a scapa fara sa-ti recunosti erorile, dar si fara sa iti aperi efectiv punctul de vedere. Mai lipsea sa spui "fiecare cu parerea lui" sau "gusturile nu se discuta" si anihilai orice posibilitate de dialog serios.
Blowup de exemplu a castigat Cannes-ul, nu e prost dar imi este f dificil sa-l ridic peste "The Terminator" care m-a lasat tablou la vremea lui (peste 25 de vizionari), Blowup=0.
|
Pai nici nu ma astept sa ridici un film pe care nu l-ai vazut peste unul care iti place. Asta ar fi complet ilogic. Ma astept doar sa nu te mai arunci la a face clasificari si comparatii intre filmul comercial/modern/hollywoodian si cel de arta sau ne-hollywoodian in momentul in care ai avut contact aproape exclusiv cu filme hollywoodiene. Aici e problema, ca iti asumi postul de judecator desi nu cunosti ambele variante.