View Single Post
Old 03 Nov 2006, 03:43   #204
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Cazeemeer, navigand pe acest subiect i-am simtit nesimnificatia dpdv calitativ si nulitatea pragmatica referitor la ceea ce inseamna util unui cinefil...
Era prea vag sa spun un film prost (cel mai prost) asa ca am realizat o micutza clasificare.
Este o vorba: "nu critica inainte de a realiza tu ceva mai bun" care de obicei nu prea se aplica in lume, mai ales la noi.
Continui sa fiu sustinatorul (pana acum "lupt" singurel pe un front full de armate inamice) Hollywood-ului! Si detaliez...
Sunt adeptul principiului ca un film complet trebuie sa contina si altceva pe langa poveste si anume: regie cu cea mai evoluata tehnologie, o imagine impecabila, un sunet mai real si clar ca in sala in care te afli, actori de film (nu de teatru, cum e pe la noi) care pe langa talent, sa fie si frumosi (conteaza fizicul in cinematografie, cei frustrati ar trebui sa nu mai arunce cu pietre cu ochii inchisi) SAU daca nu cel putin apropiati tipologic de o anume personalitate de care cinematografia duce lipsa (Ex: Jack Nicholson, la noi nu exista asa ceva), o coloana sonora (corelata cu atmosfera) ce ar trebui sa te teleporteze pe DC sa o cauti (pt ca ti-a placut si te-a emotionat), un scenariu persuasiv ce convinge pana si un amator sa se apuce de studiat scenaristica (vezi cazul meu, nu m-a convins un film european sau romanesc sa visez la o cariera in film!), un buget acceptabil (minim 5 milioane $, ce naiba, toti tiganii si smekerasii de pe la noi au furat banii astia de la bugetul statului, chiar nu se pot gasi pt un film???), un marketing eficient care sa ajute filmul, nu sa-l ingroape (vezi propunerile noastre pt Oscar+ "Examen", "Cobai" si altele) etc.
Stiu ca majoritatea ma privesc cu scepticism dar de ce sa nu-ti sustii cu tarie parerea personala? Care este viitorul unui absolvent al UNATC (in cazul in care este chiar talentat)? Sau e normal ca un tanar regizor din Franta (f talentat) sa fie ignorat de un Hollywood unde exemplare cum ai spus evita sa priveasca unele filme? Dar batranii magnati stiu ei ce stiu, unde nu sunt bani, este doar poveste, iar locul povestilor nu este la Oscar, ci pe net sau la edituri. Si au dreptate!
Referitor la inainte de 1990 doar Terminator, am scris in graba, doar ce aveam recent in memorie, nu m-am documentat, sau pt fiecare mesaj imi trebuie o biblioteca de dosare si carti...
+ca nu am privit toate filmele care s-au realizat vreodata, prima jumatate a celei de-a saptea arte imi cam lipseste, insa e destul timp pt asta si ma rezum doar la ce merita, nu reinventez roata, cum bine o zicea cineva pe aici.
Procentele sunt mai mult umoristice, mai ales 50% si 0.5%, m-am referit ca idee, nu o lua si tu acum de-a buna. Restul procentelor poate se apropie mai mult de realitate. Da, probabil ar fi trebuit sa aplic putina matematica, sa apara ceva gen: 23,0689(674)%...
Am tratat prea multe probleme aici...
Astept o clasificare mai eficace cu cateva exemple de filme, de la "Casablanca" la...toate sensurile spatio-temporale.
[/img][/code][/list][/list]
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif