View Single Post
Old 19 Oct 2006, 10:11   #63
gionloc
Guru

gionloc

cu venirea ta la Cj nu am got wrong nimic. doar ma intrebam despre ce iti povesti la litere !
daca intalnirea ta-i dela orele 18, poate o reprogramezi ca se deschide si Studio Protokoll (Idea) unde vorbeste Dan Perjovschi si expune Daniel Knorr.

critica asta nu e un cuvant magic.. daca privesti cu atentie, l-am plimbat printr-o larga paleta de acceptiuni (toate in aceeasi sfera, insa de la un relativ light spre un obiectiv hard), incat sa nu ramana incarcat cu puteri halucinogene. e o prctica in care cred, atata tot.

oricum, cand spui hermeneutica (teoria interpretarii) este vorba de o ctitica. si asta nu numai ca vine dispre filosofie. ca orice hermeneutica urmeaza legi, linii constitutive filosofice, macar ca practica hermeneutica se origineaza in filosofie.

daca orice cuvint poate suferi modificari si acceptiuni de context.. cum ramane cu relativismul ?
daca in functie de dispozitiile de moment schimbam intelesul propriu al termenilor si conceptelor ce siguranta mai putem avea ?
jocul postmodern produce mutatii de sens insa intr-un registru istoric deja cunoscut, unde cei care privesc un detaliu ii stiu si sensul propriu (ala dindinte de pre-luare), altfel le-ar fi imposibila recunoasterea mutatiei. insa totul nu se petrece in realitate ci intr-o joaca de-a realul. iar ca sa ramiie doar o joaca, si nu sa formze un real, sensurile proprii trebuie pastrate.
altfel, evaluarea pe care o faci eclectismului e de acceptat, insa nu stiu daca nu cumva e eclectica (in sensul dictionaresc) si evaluarea pe care i-o faci!

daca postmodern ar insemna eclectismul de care vobesti si acea varza (in termenii mei!) pe care o remarcam undeva intr-un post anterior in care te caracterizai.. atunci, da, nu is postmodern deloc... insa postmodernul nu este asa ceva. eclectismul insa, poate fi, o varza de genul ala !

apoi, lasa, nu e cazul sa ne lamentam... cum adica nu dau doi bani pe ceea ce gandesti ? d-asta povesteam aci, tocmai fiindca nu se intampla sa privesc situatia astfel (tu parca ziceai ca nu citesti Idea fiindca stii deja ce va fi scris acolo ). in rest, e doar o incercare de a gasi sensuri, care-i departe de a ma tulbura existential (in sens negativ).

ma gandeam ca e vizibil triumfalismul autoironic din concluziile mele (care raman concluzii, totusi )
(:lol
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif