View Single Post
Old 19 Oct 2006, 09:04   #62
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

pt mala

'patriot act' rulz era o propozitie voit provocatoare! in cartea mea exista un text ('try ubi bene ibi patria') care batjocoreste insasi ideea d patriotism, so...
n blocam in cuvinte; adm. americana i-a zis 'patriot act' pt k, probabil, suna bine urekilor midwesterne! puteau sa-i zik 'self-defence act', sau 'spy yr neighbor act'...
kestia era alta: k sint pentru spionarea conv. private, a emailurilor etc atunci cind o tara este in pericol! asta nu e patriotism per se, ci pragmatism (instinct de autoconservare): trebuie luate toate masurile (incl cele care presupun ingradirea libertatilor) pt a proteja cetatenii d un posibil atac dinauntru... a face altfel inseamna iresponsabilitate! deci - eu sint pt flexibilitate, nu pt incremenirea orbeask in niste 'principii' coute que coute.

pt gionloc

aveti (voi astia, din 'the critical left') o marota cu ac. 'critik'! e genu d cuvint-mantra, care va suna bine si d care abuzati intr-un mod magic-primitiv. nu stiu cum sta treaba in filozofie, k nu e domeniu meu, dar iti pot spune cu siguranta k, in cinema, nu e vba d nicio 'critik' la mijloc! e vba d (re)interpretare - adik d hermeneutik -, ceea c e putintel diferit. iar preluarea unor genuri, la marii cineasti postmoderni (almodovar, coenii etc), nu inseamna nicidecum o 'criticare' a lor, ci o revalorificare intr-un context diferit - adik, unul 'dezvrajit'; postmodernii sint niste lucizi nostalgici.

idem - pari sa consideri k un cuvint ramine incremenit intr-un sens strimt, d dictionar (vezi 'eclectism'), incapabil sa suporte revalorificari... la limita, alungind eclectismul, alungi implicit un intreg curent (barocul, d pilda) care este, esentialmente, o armonizare a contrariilor - un oximoron viu...
whatever. in fond, faci c vrei. dar nu pot sa nu constat k - pt un postmodern - esti nepermis d canonic si d non- (k sa nu zic anti!) ludic :lol:

PS dk nu am 'dreptate' (desi tu, k 'purist ideologic' ar trebui sa spui mai degraba 'stingitate', LOL), nu inteleg d c t mai kinui sa ma bagi in seama!?
mi s pare k consumi prea mult timp & energie contrazicind o persoana care nu are dreptate (ever) si p ale carei opinii nu dai 2 bani...
PPS nu, nu vin la cj pt lansarea cartii! u got it wrong.
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif