View Single Post
Old 17 Oct 2006, 17:02   #33
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Alex Leo Serban:
I. PS si n-are rost sa ma ironizezi p kestii d filozofie politik, k nu e domeniu meu! eu macar spun c gindesc eu, nu recit papagaliceshte ce-am tocit din carti.

II. in mod normal, intr-o lume normala, un individ k mine n-ar trebui sa aiba niciun afect leg. d politik - sferele noastre ar trece, paralel, una p lga alta...

II. tocmai din cauza ca nu lasi politicul sa-ti fie o sfera paralela, tocmai prin faptul ca pe langa preocuparie tale de zi cu zi te inversunezi si iei cate o pozitie precum vedem in meajele de mai sus... tocmai de aia lumea in care traim nu e una normala !

I. 1 la mana ca nu prea am intrat in filosofie politica, ci doar am rememorat cateva bule - AP Iliescu, in speta - care se vor a fi discursuri teoretice pe teme politice. iar discursul sau incepu sa iasa apoi dinspre tine inca si mai radical (el totusi era intr-o universitate, era mai putin ambalat).
si am intrebat apoi cum ti (vi) se pare mai onesta o discutie in latura policitului - si am dat exemple.
asadar am supus atentiei cateva principii de formulare a unui discurs corect dpdv teoretic (filosofic) asupra astui domeniu politic. in felul in care am facut-o nu bat inspre filosofie politica neaparat, ci inspre o intreaga sustinere a unei forme de articulari asupra unor aspecte, ast tip de sondare datind inca dela maieutica lui Socrate.

s-apoi ca as recita papagaliceste din cartile tocite (lool - ca si cand discursul tau chiar ar fi original!!) nu prea ai cum sa stii, din moment ce politica e un domeniu care ti-e paralel.

si inca un apoi, unde ma vad nevoit sa repet: interesele mele legate de politica se invart strict in jurul naturii teoretice a unui discurs. si doar ma refer la deviatiile de tinuta in asemenea luari de pozitie - cum e si a ta, iar asta o fac din perspective ce tin de sensibilitatea mea mai mult decat de orice alta scoala de gandire politica.

ca altfel stii ca politicul nu prea intra nici in sfera activitatilor mele quotidiene (dar asta in nici un caz nu e bine, avand in vedere discursul tau!)

iar de latura 'idea'-tica a lumii ma leaga in primul rand alte aspecte decat cele de natura politica (pe care oricum nu pari a le intelege din moment ce reactionezi tot mai furibund, adica tot mai putin rational, sau, ok, conform unei rationalitati extreme , unul il vei putea vedea de te vei uita cu atentie prin scena numarului idea pe care-l vei gasi pe piata saptamana viitoare (care contine si un temeinic dosar numit genealogii ale postcomunismului romanesc, dosar facut in cadrul parteneriatului revistei cu documenta 12 Kassel), altul il vei putea vedea in iarna sau, cel tarziu, in primavara pe piata de carte.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif