View Single Post
Old 17 Oct 2006, 12:42   #28
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

da, numai k eu sint perfect consecvent cu mine insumi - adik mi-s, d felu meu, mai beligerant, sincer confruntational si neabatut radical
tot c postuleezi tu (discutii, conferinte, blabla...) sint kestii contraproductive atunci cind pericolul este iminent: nu stai la taclale cind iti arde casa! (da, acesta ESTE un discurs paranoid - mi-l asum) or, eu sint convins k n aflam intr-un razboi nedeclarat cu lumea musulmana...
e vba d a aplik tactici diferite in fctie d contexte diferite.

PS si n-are rost sa ma ironizezi p kestii d filozofie politik, k nu e domeniu meu! eu macar spun c gindesc eu, nu recit papagaliceshte ce-am tocit din carti.
kiar vreau sa fac un nr la dilema avind k titlu: "oroarea politik" (trimitere la "oroarea economik" a stingistei helene cixous - in caz k ai auzit d ea...)

in mod normal, intr-o lume normala, un individ k mine n-ar trebui sa aiba niciun afect leg. d politik - sferele noastre ar trece, paralel, una p lga alta...
dar, vai, agresat d politik, sint nevoit sa iau atitudine; iar atitudinea mea - marcata d disconfortul d a fi agresat d ac. domeniu - nu poate fi decit necesarmente radicala!
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif