Originally Posted by gionloc:
pana la urma nu mi se pare cu nimic mai bun un stat care se declara democratic, dar cand e sa aplice legea impotriva unui cetatean de-al sau o scalda, decat un stat care se declara totalitar, in care legea spune ca cei care-s impotriva trebuie ucisi si chiar is ucisi!
|
asta e un exemplu d relativism p care eu, unul, nu-l accept!
in plus, t contrazici cingur: dk spui k preferi - oricind - democratia totalitarismului, cum poti sustine, cu seninatate, cele d mai sus?!
re: onu - hai sa fim serioshi! organismu asta (bolnav-democratic) nu e in stare sa s implice nici in kestii mai simple, darmite in kestii babane gen ditamai conflictu armat!... e o forma fara fond, acest onu! ia 'rezolutii' cu care dictatorii s sterg la cur. si asta pt k prestigiul sau este mai curind simbolic... cum dracu sa ai incredere intr-un organism in care salasluiesc si state criminale!? si care - culmea! - au drept d vot?? adik - C vot!? un ia-o peste bot! 'castile albastre', cind nu sar in aer prin afganistane, sint precum alea d le-am vazut intr-un film k 'no man's land' :lol: mie imi aduce aminte d kestii rushinoase - gen slujul in fatza lui hitler al lui chamberlain... devine limpede k, in fatza agresiunilor si a totalitarismelor, democratia - tocmai pt k este deliberativa & tergiversanta - este neputincioasa sau contraproductiva... iar
aici sint, iarasi, consecvent: reactia trebuie sa fie in fctie d context, nu d 'principii': dk esti atacat, scoti pistolu, nu intrunesti nu's c 'consiliu d urgenta' k sa vezi dk voteaza pro interventie! e o kestie care nu mai tine d politik, ci d (bun-)simtul autoconservarii.
re: vocabularul apropo d bove si liderii populishti latino-americani - da, e un limbaj p care mi-l asum, pt k eu nu sint om politic, nu tre sa 'dau bine' la masse k altfel nu cistig voturi! n-am dreptul sa spun k nu-mi plac!? dar cine ma opreste - corectitudinea politik?!? am o parere la fel d proasta si dspr ea! si sper k am libertatea d a spune asta, cum si chomsky & ai sai au libertatea d a spune orice!
re: dreapta care nu are 'organ' critic - eu sint un exemplu viu k NU e asha!
probl e k dreapta (kiar si aia moderata) este demonizata d o stinga agresiva si intoleranta, care crede k are monopolul adevarului... iar faptul k a devenit 'chic' sa t declari 'd stinga', pt k kestia asta este ekivalata cu intelectualitatea, ma face si mai alergic la modelul 'esti d stinga = esti intelectual'! ei bine, dk ASTA e conditia pt a fi intelectual, atunci prefer sa NU fiu!!
re: brandul 'als' vs brandul 'gionloc' - kiar n-am nicio vina pt asta. sint mai in virsta, sint d mai multa vreme p 'eshikierul' public... sint kestii care trebuie acceptate k regula a jocului. inteleg unde bati, dar nu t pot ajuta

si, oricum, vad k - scriind atit d mult la fiec. interventie a mea - pari sa nu fi strain d ideea marxista k cantitatea trece in calitate...
eu, recunosc - k self-declared minimalist c ma aflu -, prefer aforismu 8)
re: tezism - cre k vrei sa spui, mai degraba, maniheism...
pt ulrich & crissis
it's a joke, isn't it?! TOCMAI discursurile STINGII seamana k doua picaturi d apa, sint copy&paste, acelasi refren, nu vezi nici nuante, nici abateri d la dogma corectitudinii politice! c bine va-ntelegeti... adastati intre voi, intonati in cor aceeasi mantra, va hraniti cu aceleasi resturi d la masa universitatilor stingiste... (astea au fost, admit, niste remarce 'grosolane'! dk vreti, mai am - k eu nu-mi pun lacat la gura

) sinteti niste gregari!
CARE sint marile voastre idei?? c propuneti in locul capitalismului?? a treia cale-n gard?
diferenta fundamentala dintre capitalism si stingism este k primul este pragmatic, in timp c al doilea este idealist... viseaza la cai verzi (aici, roshii) p peretzi... si tine isonul terorismului islamic pt k, in ura sa fata d capitalism, ar prefera sa dispara societatea occidentala decit sa prospere liberal-economic!
ei bine, eu, unul, NU vreau sa se mai fak experimente p pielea mea - mi-a ajuns comunismul ceausist! si, da, d trei ori DA - vreau sua jandarm al lumii, k, dk nu sua (= cel mai puternic stat d p glob), atunci cine??
iar un jandarm nu tre sa fie prea scolit, LOL
tre sa aiba forta si fermitate!
iar asta e un pdv pragmatic - restul sint baliverne, kiar nu ma intereseaza