Originally Posted by herbert:
nu mai gasesti nimic, nici un semn al trecerii/trairii lui Cioran pe acolo...
uite ce scrie Gabriel Liiceanu in "Declaratie de iubire", Humanitas 2001: "...Dupa moartea Simonei (sotia lui Cioran - n.mea), mansarda din rue de l'Odeon, alcatuita din trei camarute (...) a fost reinchiriata...
Cand am revenit la Paris in noiembrie si am trecut prin dreptul casei cu numarul 21, am avut senzatia nu ca Cioran disparuse, ci ca amprenta lui pe cerul Cartierului Latin fusese suprimata. (...) Nu mai erau acolo nici fotoliul de rachita din "living" in care sedea cand primea musafiri, nici patul lui nespus de mic, ca un pat de copil, acoperit cu o scoarta ardeleneasca, nici masa lui de scris, inghesuita sub tavanul teshit. "Mansarda lui Cioran" disparuse...
|
mi se pare foarte urat din partea francezilor l-au catalogat drept: scrritor
francez de origine romana sa nu fie in stare sa lase in urma o mica amintire. ma gandesc cu groaza ca o sa ajung intr-o zi acolo sa sun la usa aia sa cer sa vad daca a mai ramas vreo urma de cioran si o sa imi inchida usa in nas
in Eseu despre Cioran, Humanitas 1998 - Fernando Savater ii ia un interviu: "CIORAN: ULTIMUL DANDY" (Octombrie '90) pe mansarda lui care se intampla sa fie si pe coperta.
e prima si probabil singura mea tentativa de a vedea casa unui scritor. numai pentru cioran as fi facut asta.
e chiar trist sa auzi ca a disparut chiar asa.