View Single Post
Old 07 Oct 2006, 11:42   #101
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by jeleu:
Multi par ca nu inteleg. Nu este o nostalgie a epocii trecute, ci o nostalgie a spectatorului fata de copilaria sa. Filmul se adreseaza clar celor care aveau de la 5-6 pana la 17-18 ani la revolutie. ca de altfel si mitulescu.

da, cam asta estem!!

am revazut filmul si mi se pare chiar bun. fellinian in imagine, putin cam lent si cu niste semne facute de Lalaliu in film doar pentru straini, ca noi stim ca nu avea cum sa stie sa arate semnele respective, dar un film placut !

ceea ce as vrea sa ii reprosez, un element important, dar pe care il consider secundar in receptarea filmului - ca altfel n-as mai zice ca e un film bun!! - e tezismul: nu poti sa pui personajul interpretat de D. Petre sa aleaga intre un securist las si un fiu de disident (cumva). e evident ceea ce trebie sa aleaga, judecat prin prisma privitorului de azi... si atunci nu prea e corect fata de personaj. fiindca optiunile amoroase nu cred ca erau atat de limitate !

o comparatie cu 15.. in sensul ca si cinspe e considerat film!! desi nu merita asta consideratie !
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif