Originally Posted by silver_boy:
als-ule, eu nu afirm deloc ca articolul lui Plesu e "bun si frumos", dimpotriva. comentariul meu e sceptic, atent si cu teama pentru evolutia de maine a lui silver_boy  , care se lasa sedus de o aparenta frumusete, de urzelile stilistice ale lui Plesu... intr-o situatie cand credinta sa (a lui Plesu) imi limiteaza, imi cuminteste pedagogic libertatea...
|
herbert
cred k Plesu are in vedere un anumit "tip de cinism", atunci cand amendeaza "bufonii absolutului". Cinismul ala gratuit care darama (ridiculizeaza) un edificiu fara a pune nimic in loc...Si o face cum stie el mai bine, adik cu intelepciune, din moment ce taxeaza eticul au armele esteticului folosind " nu e frumos" in loc de " nu e bine"....
cat despre libertati cumintite pedagogic...stiu io...mai degraba mesajul ar fi asta : daca tot e sa-ti asumi vreo libertate asuma-ti barem una cu sens.
Nu ca n-ai putea, ca nu e permis, la limita, ca nu e bine ..doar ca..." nu e frumos"...
[/quote]
@silver_boy,
pentru a te limpezi si a te situa corect in raport cu ce ti-a fost dat sa te ciocnesti... (adica articolul lui Plesu), e bine sa vezi si sa intelegi contextul. Plesu a polemizat, delicat-aluziv, cu "Evanghelistii" Alinei Mungiu, o piesa scrisa si publicata prin 1994, resuscitata cu prilejul spectacolului de la Tatarasii din Iasi din toamna-iarna lui 2005. Aceasta e miza textului lui AP, care ar vrea o intelighentzie romaneasca mai pioasa, mai aproape de stilistica sa... Aici, in acest interval, se produce conflictul. Ma intereseaza cum se situeaza lumea fata de aceasta opinie plesiana. N-are rostul sa-mi spuna cineva ca AP scrie bine si frumos. stiam.
iar despre "cinism gratuit" si "libertate cu sens" nu vreau sa discut.