.selectie anim'est:
- The Dentist – SUA, 2005; regia Signe Baumane; 10’
.foarte dator batranului plympton(dupa cum se poate observa si pe generic), dar mai putin vesel prin sadism, mai putin fermecator prin brutalitate, mai putin impresionant prin tehnica...o clona nu foarte reusita-dar cu toate acestea, de vizionat. 7 cu indulgenta.
- Une Histoire vertébrale – Franþa, 2004; regia Jérémy Clapin ; 9’
.animatie draguta, din fericire sunt imun la orice forma de romantism. 6,5
- The Curse of the Voodoo Child – Canada, 2005; regia Steven Woloshen; 3’30”
.experimental/abstract. :sick: :sick: :sick: 4,5-pt ca nu e chiar atit de cacat pe cit las eu sa se inteleaga.
- Flatlife – Belgia, 2004; regia Jonas Geirnart; 10’33’
.surpriza f. placuta, animatie relativ simplista-iar asta nu ar fi deloc un punct in minus, ba chair din contra-problema e k e cam slabuta- compensata prin verva si umor. 8.
- Au Bout du monde – Franþa, 2000; regia Konstantin Bronzit; 8’
.favoritul meu. cu de toate-fantezie, ingeniozitate, umor, talent, inchegate intr-o chestie f. narativa, asa cum imi palce mie....A MUST HAVE...seen...at least. 9,4.
- Maestro – Ungaria, 2005; regia Tóth Géza; 4’35”
.unul dintre acele scurte care mizeaza pe poanta de final-dca o prinzi inainte de vreme se cacacioiu' totul-din fericire nu e cazul-asa ca hands up pentru ungur. 7-pt. ca nu imi place 3d-ul, d-aia

- God on Our Side – Olanda, 2005; regia Michal Pfeffer ºi Uri Kranot; 7’
. :huh: total neimpresionat de mesaj/subiect, atins pe alocuri de tehnica. ar fi putut iesi ceva chiar misto, daca nu era atit de..."de actualitate' 5,5
- Father and Daughter – Olanda, 2000; Michael Dudok de Wit; 8’30”
.revazut. si inteleg de ce a luat cartoon d'or. cel mai bun din compilatie(si, incercand din rasputeri sa fiu obiectiv, ii dau nota mai mare chiar decat scurtei lui Bronzit) 9,6
- The Bed – Belgia, 2005; regia Luc Degryse; 10’
.asta m-a pierdut pe drum. incercam din rasputeri sa imi amintesc cu ce era si nu reuseam.
de ce? pt ca e o DUDA. 3,5.