View Single Post
Old 22 Sep 2006, 15:28   #24
gionloc
Guru

gionloc

az-dimineata la radio guerilla, in emisiunea care se desfasoara inainte de emisiunea care era de obicei revista presei, un baiat intra in legatura cu domnul CMi. vorbeau despre felul in care el, CMi, o ajuns la povestea pe care o vedem pe ecran in Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii.
dar, fire-ar sa fie, tocmai atunci se intampla sa asez niste obiecte care fac zgomot la locul lor. si mai eram si ud pe maini. asa ca ma aflam intr-o dubla imposibilitate: 2. aceea ce a da radioul mai tare - ca ar fi putut intra picuri in aparat; si 1. aceea de a auzi exact ce spune regizorul - troncotele obiectelor pe care le asezam la locul lor.

ceea ce am retinut din discutia telefonica a celor doi domni sint doar termeni cheie: nostalgie, revolutie, scenariu, film, elevi... astia sint sigur ca i-am auzit. nu insir alti termeni fiindca in cazul acelora cresc probabilitatile de a nu-i fi auzit in fapt, or' intentia mea nu este aceea de a relata distorsionat intamplarile petrecute la radio.

si am inceput sa reflectez asupra felului in care am petrecut sfarsitul lumii. eram elev in clasa a treia. era o iarna blanda, in 22 muncitorii combinatului sidernurgic au iesit in strada sa protesteze impotriva regimului.. deci, a fost sau n-a fost? revolutie la noi in urbe...
la noi nu venea in vizita taticul nostru dela Bucuresti, astfel ca vazand reactiile elevilor din scoala prezenta in film nu puteam decat sa ma intreb daca a fost sau n-a fost? credibil personajul asta din scoala primara. si intrebarile curgeau mai departe: a fost sau n-a fost? moral gestul baiatului de a nu recunoaste faptul ca el a doborat chipul domnitorului... a fost sau n-a fost? folositoare tinerilor baia in gheata... a fost sau n-a fost? un film bun...

oricum o intoarcem, tot la a fost sau n-a fost ajungem, iar acesta este cu siguranta un film mult mai bun decat cum mi-am petrecut..., pentru ca scenariul lui Porumboiu a fost (presque genial) iar al lui Mitulescu n-a fost deloc spectaculos... cu ata mai mult ca trebuia sa aduca sfarsitul lumii!

nu stiu daca astea au fost concluziile exprimate la radio, insa termenii cheie auziti acolo inspre ele ne conduc!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif