Lady in the Water 5/5
:shock: :shock: :shock:
:love: :love: :love: :love: :love:

:w00t:

:w00t: :huh:
Or sa zica “vai, ce rateu, ce film ridicol, cat tupeu….etc”
Probabil cea mai eleganta formulare va fi “un film ambitios dar prea autosuficient”
Da, nu e cel mai reusit Shyamalan.
Nu are stilizarea BD-isticã superba ºi sublim camuflatã din The Village sau Unbreakable. E mai de graba un film pentru cred ca extrem de putinii fani ai lui Signs.
Mam tot intrebat daca are sau nare twist. Dac are care ar putea fi? ca tipa chiar e sirena? Daca da o sa dea din coada de peste? Poate e doar dementa… sau poate giamatti e dement. Sau poate e dintr-o rasa de extraterestri hidosi care vor sa cucereasca pamantul…
Nu mam mai intrebat nimic din momentul in care a inceput filmu…
Chestia e ca de la “I need you to believe in something…” (chemical bros dixit) nu cred ca am dat ceva mai diperat-emotionant-nihilist ca filmu asta cu o tipa care iese din piscina si o asiatica nevorbitoare de engleza care stie exact povestea despre cine/ce e fata si toti care vor sa o ajute dar nimeni nu poate sa citeasca semnele si sa descifreze corect enigma. Pentru simplul motiv ca nu le citesc cum trebuie, adica nu cu mintea deja formatata de tonele de imbecilitati predictibile vazute la cinema si tv.
Faza e ca trebuie sa faci ce face si shyamalan: sa crezi in poveste… care poveste e greu de crezut, ridicol-campoasa, cu nume absurde si vulturi gigantici si monstri ai caror ochi rosii lucesc prin iarba.
E dificil de definit da’ cred ca e, in contrabalans cu Signs (tributar din toate punctele de vedere sf-urilor de mult uitate, B-series wanna-be si cu o rezolvare a la Day of Triffids) un film anti-omagiu (stiti faza cu criticul de film care le stie pe toate fara ca macar sa fi vazut filmul? Dar aia cu tipu, personaj secundar care da de un monstru si reuseste sa scape si sa tranteasca usa in nasul monstrului in ultimul moment? Dar pe aia cu bufnitele nu sunt ce par a fi?)
Gata am scris cam prea mult si iar se oftika leonard.
PS: NU este un film despre o sirena si nu este in nici un caz un film pentru copii.