L-am cunoscut pe Cristi atunci cand l-am invitat in emisiunea de la Delta. In 2004. Atunci ne-a promis, mie si lui Emanuel, ca va reveni in 2006, cand va termina lucrul la California Dreaming... L-am revazut la petrecerea din Words Cafe... Si parca l-am zarit la TIFF... Apoi... Vineri la pranz am aflat vestea. Mi-am zis ca nu se poate. Ca nu e adevarat si ca nu e vorba despre el. Seara s-a confirmat. Tot ce am putut face a fost sa inchid televizorul si sa revad filmele lui pe computer. Si de atunci ma tot intreb: "De ce?"... Mi se pare o nedreptate mult prea mare.
Si parca am o senzatie de deja-vu... La fal ca in cazul lui Teo Peter, "strainul" scapa basma curata... Poate ar trebui sa facem ceva, sa demonstram ca nu suntem o tara bananiera, asa cum a spus cineva mai sus. Poate ar trebui sa punem toti bani si sa organizam niste vizionari cu filmele lui. Pentru ca lumea sa il cunoasca - chiar daca tardiv - si sa inteleaga de ce moartea lui este o mare pierdere. Pentru ca am auzit oameni care intrebau: "Cine e Nemescu asta?"... Macar atat sa putem face si noi pentru el...
PS: Alex, am postat articolul tau din Observator Cultural si pe forumul de la RFI. Sper sa nu te superi.