ma tem - cum ar spune musiu paler - k vom ajunge la concluzia k, in romania, capitalismul a fost facut d securisti & nomenklaturisti... ceea ce imi aduce aminte k, pe la mijlocul anilor 90, stind d vba cu un ziarist d la bbc london, acesta mi-a spus, very casual: da e f normal si logic sa fie asha, acestia au avut banii sa s lanseze intr-o afacere! atunci mi s-a parut d un cinism ingrozitor; astazi, mai true k oricind...
intr-adevar, atunci, in 90, s-ar fi ales apele si s-ar fi putut curata societatea de securisti & nomenklaturisti, blokindu-le accesul la fctii importante sau cautindu-i la averi... acum, multi s-au topit in peisaj, unii au facut si lucruri bune (sa fim seriosi, intre mm si 'felix' voiculescu xista totusi aceasta mik-mare diferenta: prima a fost initiatoarea unor legi, pe care cei indrituiti sa-si dea cu parerea l considera bune!), apele s-au amestecat si tulburat. u, sincer, nu sint dispus sa trec cu vederea lucrurile bune facute d unii dintre cei aratati cu degetul astazi (mona, carol sebastian...) doar pt k asha e 'trend'-ul: e cazul sa umblam la nuante - pace gabriel liiceanu!
|