Originally Posted by NotNews.weblog.ro:
Biserica Ortodoxa Romana si Noua Dreapta s-au asociat oficial
La mai putin de o luna de la decizia lui Gigi Becali de a deveni principalul finantator al B.O.R., aceasta din urma anunta o noua colaborare de viitor - cea cu organizatia Noua Dreapta.[...]
Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, a declarat: "Aceasta colaborare este un moment extrem de important in istoria post-decembrista a Bisericii Ortodoxe Romane. Ne este din ce in ce mai greu sa obtinem increderea totala si irationala in directivele Bisericii, o conditie atat de importanta in ortodoxie. Dar speram ca aceasta asociere sa ne permita sa ajungem cu mai mare usurinta la tineretul din orase. "
[...]
"Cadrul legal european care insista asupra separarii Bisericii de stat ar putea fi o piedica - ar fi o ipocrizie din partea mea sa nu recunosc ca reintroducerea pedepsei capitale pentru actiunile contrare credintei ortodoxe ar simplifica mult sarcina pe care ne-am asumat-o - dar am convingerea ca entuziasmul clar al membrilor Noii Drepte, precum si sprijinul domnului Becali, ne vor aduce in cele din urma reusita." a mai precizat Stoica.
[...]
|
mai mult la
http://notnews.weblog.ro