View Single Post
Old 16 Aug 2006, 10:56   #507
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by herbert:
Liiceanu, filozoful conjuncturii romanesti, a prins momentul si a scris o "declaratie de ura". a mai comis vreo cateva pana acum: impotriva lui Adrian Marino, Gabriela Adamesteanu, Ion Bogdan Lefter...
textul mi se pare veninos, excesiv de dur... e limpede ca s-a intrecut masura. nu merita Mona Musca - cu toata vina ei (cred ca ar trebui sa se retraga din viata politica...) - o asemenea demolare, pt ca a facut in acesti ani si destule lucruri bune. e intre putinii politicieni care nu s-a imbogatit din politica, asa cum au facut-o ceilalti, adica restul. dar cine mai are timp pentru asemenea (si alte) detalii... neinsemnate?...
il apreciez pe Liiceanu, dar vehementa si ura sa ma deranjeaza, imi creeaza un disconfort. apreciez mai mult "luciditatile" linistite, potolite, calme, dilematice...
Herbie, cred cä ai dreptate, dar dincolo de urä sau ne-urä, tot articolul e isterie purä - si muiereascä! Glandularä! Am început sä mä satur de onorabilul, de unde prin 1985-89, când îl ascultam la colocviile lui Sorin Antohi, îmi cädeau ochii-n cizmä si ziceam "Bäi, în sfârsit un om destept, s-ar putea peste zece-dooj de ani sä ne-alegem cu un nou filosof român!"; de unde prin '90 nu l-as fi dat nici pe-o sutä de borcane cu Brucani, în ultima vreme am impresia cä dä-n gropi tot mai des. Ce nevoie avea, päcatele mele, de toatä cabotinäria asta lacrimogen-hormonalä?
A ciripit tanti? OK, out! Ce atâtea väicäreli si figuri de stil?
Oricum, trecând peste logoreea lu' nenea, tot tzirkusu' ästa cu dosarele nu face decât sä demonstreze în sfârsit, clar si precis, ceea ce toti stiam si prea putini recunosteam: NORMAL, MORAL, PRAGMATIC si CONSTRUCTIV ar fi fost ca, într-un fel sau altul, TOATE ARHIVELE sä se deconspire cât mai curând dupä '89. Sigur, stim cä ar fi fost o utopie - doar neocomunismul si neosecuritatea sereisto-fesenistä nu erau sat färä câini. Da' sä mä mai lase avortonu' de Bunicuta Ilici, dementu' de Vadim si multi altii ca ei, cu-ntorsäturi din condei. Toatä chestia aia cu "ar fi adus atingere sigurantei nationale"... Mofturi, monser! Daraveli de clopotnitä! Cioace cu "securisti patrioti" si "oameni de omenie"... Pu-la si cäciula! Mäcar de-ar da cu ei de pämânt acuma, mäcar de-ar scoate si legea lustratiei, mäcar de s-ar da legea de condamnare a comunismului ca o crimä contra umanitätii, färä termen de prescriere, si-ar începe sä-i umfle ca pe gardienii de lagäre naziste ajunsi nonagenari prin S.U.A. Uite, chestia ASTA ar trebui sä ne-o impunä cu forta loazele alea de la Strasbourg si Bruxelles - nu sä interzicem transhumanta si sä punem la vacile din staul chiloti cu dantelute visinii!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif