|
cum eu am fost intr-un cotlon indepartat al romaniei, destul de ferit de civilizatie, Alexandria, judetul Teleorman, de 2 zile am aflat si eu de tot tambalaul cu mona musca. pacat. imi era simpatica. dar asta e. ("off with her head!")
autosesizarea domnului Liiceanu, pe langa faptul ca e putin cam dura (desi asta ar putea fi discutabil), mi se pare, cel putin aparent, fara scop. adica de ce ar recurge liiceanu la o scrisoare deschisa adresata monei musca? o scrisoare deschisa cauta sa impresioneze (in sensul etimologic, de a face impresie) publicul sau in favoarea "expeditorului" sau in defavoarea "destinatarului". bineinteles ca ar putea exista si alte scopuri pt a compune o astfel de scrisoare, dar eu nu le vad aici. chiar a fost omul asta atat profund marcat de dezvaluirea asta??
la un moment dat tonul e extrem de patetic, sper ca intentionat: adica, sa fim seriosi, chiar vor pleca tinerii din tara din cauza asta?? patetismul de genul asta de in ridicol. desi, poate fi asumat. si atunci tot la un scop ajungem.
reactia mea la scrisoarea deschisa e: de ce?
|