View Single Post
Old 10 Aug 2006, 11:10   #157
kasper hauser
Senior

kasper hauser

Send a message via Yahoo to kasper hauser
Originally Posted by Kriss_Kringle:
Pretene tu esti soarece de biblioteca?Sa stii ca nu ma impresionezi absolut deloc cu limbajul tau explicit si plictisitor.Daca spui ca Gladiatorul a fost un film slab atunci spune-mi tu un film care ti-a placut si continuam discutia dupa.Cat despre tine Cinemania magar esti tu daca esti roacker din ala cu plete de mariachi.Daca te intereseaza Jason X l-am vazut cand nu era nici un alt film la TV si m-am uitat doar la jumatate din el .

"Prietene", vad ca tie iti place sa faci afirmatii scarpiandu-te dupa ureche. In primul rand forumul asta nu e un concurs mascat de popularitate, deci nu caut sa impresionez pe nimieni, nici daca ar fi tot nu as cauta, asta e insa partea a doua.

"Limbaj plictisitor"...hahahahahahaha - ce era sa zici si tu acum. In loc sa bati campii vizavi de limbaj ai fi putut aduce argumente in legatura cu gladiatorul.

Filme care mi-au placut - din altimii ani sa zicem.

"Capote", "A history of Violence", "Eternal Sunshine of the Spotless mind", "2046", "Elephant", "Citade de deus", "Mulholland Drive" spre exemplu, astea fiind numai cateva exemple.

"Capote" - pentru portetizare si modul in care surpinde posibilul efect al creatiei asupra creatorului - cazul in care creatorul ajunge sa fie trait/consumat de creatie.
"A history of violence" - pentru modul de expunere a personajelor, mai ales atunci cand isi arata adevarata fata, modul in care introduce sentimentul de teama in film - sentiment dominant de altfel si de ce nu, modul in care personajele decid sa "isi trateze" "mica problema"

"Eternal Sunshine of the spotless mind" - inventivitatea, premisa si modul in care o finalizeaza, Jim carrey, in unul din rolurile lui in care nu se maimutareste non-stop.

"2046" - atmosfera, autoreferinta, eleganta....prea multe de spus aici ca ar trebui sa fac o paralelea cu restul filmelor si ma gandesc ca pt tine nu merita sa ma apuc sa scriu atat

"Elephant" - regie, detasare emotionala - la urma urmei nu voiam sa vad iar un alt film pisarcos despre the youth turning into a monster blabla bullshituri de astea, foarte bine se joaca si cu muzica si cu imaginea, constructia iar e remascabila.

"Citade" - scenariu, constructie, modul in care suprinde "Cetatea Zeilor"...

"Mulholland Drive" - atmosfera, modul in care a dezvoltat ideile si firul epic(pentru cei care sustin sus si tare ca filmul nu are avea - well, are!), ma refer la o dezvoltare a firului epic, o proiectare mai bine zis a epicului real in planul imaginar(the money from "Rita"'s wallet, the "Llorando" song, atentie la versuri etc.)