Originally Posted by jeleu:
ZATOICHI
HANA-BI
Incerc sa scriu in timp ce inca sunt in stare de soc.
Am injurat ca nebunul mai intai acum aproximativ 3 ani, cand am ratat Zatoichi la cinema. Apoi, cand am vazut acum 2 saptamani ca tocmai a fost Hana-bi la tvr simteam ca disper.
Asa. Zatoichi este un amestec ciudat de drama si bascalie, actiune si gangsteri. Personajele par mult mai actuale, nu prea par sa-si aiba locul in acea era. O oarecare absurditate prezenta de-a lungul filmului si care explodeaza in dansul de la final. Filmat superb.
Si apoi, Hana-bi. Cum spuneam, mi-am dat pumni in cap. Iar acum, cand ma uitam in sfarsit la film, nu-mi venea sa cred ce bijuterie este. Pur si simplu, un film de o frumusete rara. Imagini superbe ce se impletesc excelent cu unul din cele mai bune soundtrackuri. Momente pur si simplu geniale. Orice pictura a lui Horibe (de fapt a lui Takeshi), orice zambet al lui Miyuki, orice scena in care Nishi pare sa riste totul. Un final care-l simti cum se apropie si nu-l refuzi, il accepti. Cutremurator.
Zatoichi 8.5/10
Hana-bi 10/10
|
Zatoichi e o poveste cu samurai postmoderna..

By excelence. I loved it very much.
Vreau si eu Hana-bi, i'm very curious about it. Dolls, un film mai vechi al lui Takeshi, nu m-a incantat de loc.. Prea cautat, prea incercand sa scoata arta din fiecare petic de asfalt din fatza camerei de filmat, prea fortzat.
But then again, un regizor nu poate fi apreciat daca nu ai o viziune globala..So i gotta see more.