Thread: asa...
View Single Post
Old 03 Aug 2006, 06:03   #26
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

N-am nimic împotrivä sä-l radä pe ultimul terorist islamic, dupä ce-o sä facä cineva curätenie pe câmpia aia de-i zice Tel Aviv - s-o lase putin asa, ca-n palmä. Da' cum pe lângä asta ar mai trebui sä dea si cu aspiratoru' prin Capitol Hill, si cu mätura prin Wall Street, si cu insecticid prin multe alte locuri ale lumii, e un pic mai komplitziert.
Si cum varianta bombardelelor alea babane nu ne surâde nici unora, c-atunci ne-a luat domnu' dracu' pe toti, singura solutie va fi implozia U.S.I. - care-o sä vinä ea, mai devreme sau mai târziu, cum a venit si-a egiptenilor, si-a grecilor, si-a romanilor, si-a carolingienilor, si-a lui Napoleon, si-a otomanilor, si-a Habsburgilor, si-a sovieticilor... cä roata nu stä pe loc. O sä doarä, da' o sä le treacä, nici grecii, nici italienii, nici toti äilalti n-au murit din asta. Da' mäcar o sä fie prea ocupati si färä suflu sä le mai sufle-n cur, si-atunci sä-i vezi pe coroiatii cläpäugi cum au s-o IA (tot în cur). Da' räu!

Da' apropo. Desi pe-un ton sugubät, eu încercasem sä mä duc putin la esentä, la istorie, sä deslusesc cauzele - bine, räu, cum mä pricep. La întrebarea cu Deir Yassin si Kfar Etzion (care e simptomaticä, si acoperä o zonä mult mai largä), nu mi-ai räspuns. De ce?
Tu chiar crezi cä o concluzie serioasä apropo de chestia asta se poate da cu figurine de stil, cu "curätenie" si "gunoaie" si "papa ratzi"? Când de juma' de veac mor copii si alti oameni nevinovati, de tot felul - si de ambele pärti - oare-n literaturizäri glumete sä stea solutia? N-as pre-as crede!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif