Probabil c-am mai scris de Whisky, dar:
Ultimele 3 filme vizionate:
- Whisky, aparent minimalist, insa atat de frumos in lumea ermetica si desueta compusa din cei trei. Foarte frumos film, n-am sa vorbesc mult despre el, it's a very personal experience.
- Cronicas (Sebastián Cordero) : Un film "bold", facut cu nerv, si destept. Povestea unui serial killer (se pare cu radacini in realitate, insa nu va asteptati la your average crappy"inspirat dintr-un fapt real" movie) care a omorat vreo 300 de copii in south America, insa not just your regular ugly slice of life movie. Un film foarte negru ca subiect (actorul care il joaca pe ucigas e MAGISTRAL, iar John Leguizamo ii tine isonul nuantzat, cu indoielile si greselile lui, contrapunctand excelent performantza acestuia), dar destept intretzesut cu compromisurile mass-media si cu o metoda inovatoare (mi s-a parut mie) de a-ti prezenta final twist inainte de vreme, insa CHIAR pentru ca stii the end (care nu e unul fericit), filmul devine mai apasator, pentru ca participi la vinovatia personajelor. Filmul meu favorit din ultima vreme.. cu exceptia..:
- Carandiru ( Hector Babenco): Spre deosebire de Cronicas, unde nu exista nici cea mai mica urma de simpatie pentru personaje ( cel putin eu

), Carandiru, ca film, ia cea mai infecta puscarie pe care ti-ai putea-o imagina, si, incet incet, din mizeria respectiva, emerg niste personaje simpatice in ticalosia lor (Too Bad, sau No Way, un actor extraordinar, intrupeaza un personaj colateral EXCELENT - nemaivorbind de un oarecare din puscarie poreclit MINIMUM WAGE - Salariu Minim, m-am cracanat de ras cand am vazut porecla).
Umor frust, dar savuros, povesti intretesute smart cu destinul colectiv al parnaiei (sau parnaii?

), si un 10+ pentru felul in care regizorul te face sa uiti ca e film si ca sunt actori (nici nu ti i-ai putea inchipui altfel decat PARNAIASHI, pe toti. Acelasi lucru face Klapisch in Ni pour, ni contre, unde JURI ca toti actorii sunt cocalari francezi cu bani, luati din strada, totul e atat de natural in gesturi, look si atitudine). La baraj cu Cronicas.