Thread: Mari Romani
View Single Post
Old 11 Jul 2006, 17:57   #71
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Din cate am intels va fi realizat cate un documentar pentru fiecare personalitate dintre primele 10. TVR-ul se lauda ca documentarele vor fi realizate de tineri "nepervertiti".

@ ALS Foarte inspirata comparatia cu eroul lui Rebreanu dar cred ca un exemplu si mai bun ar fi un alt personaj rebrenian, David Pop. Daca Apostol Bologa incercat sa dezerteze pentru ca templul lui s-a prabusit si a inteles ca singura solutie ramasa e moartea, eroul din "Catastrofa" nu reuseste sa faca ce-i dicteaza constiinta. Unii spun ca regele Carol I a murit de inima rea pentru ca nu a putut onora pactul secret incheiat cu Puterile Centrale, ceea ce insemna intrarea regatului in razboi alaturi de Germania. Ferdinand a facut un gest de mare curaj intrand in razboi de partea Antantei (gurile rele spun ca Bratianu & regina Maria au avut cuvinte grele de spus in luarea acestei decizii) fiind ulterior renegat de nemti (sters din arborele genealogic parca).

Cat despre maresal, intr-adevar a jucat cartea proasta, dar a facut-o pentru ca isi imagina ca nazistii vor castiga razboiul (imi vine in minte "Vaterland"-ul lui Robert Harris). Antonescu si-a dat cuvantul lui Hitler pentru ca avea nevoie de mana-libera pentru a-i lichida pe legionari. Cred ca nemtilor le era indifierent cine conducea Romania (Sima sau Antonescscu) atata timp cat beneficiau de petrol si grane pentru a-si sustine masinaria de razboi.