Thread: Mari Romani
View Single Post
Old 11 Jul 2006, 16:29   #70
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by Terror_IST:
Originally Posted by Coshava:
deºi o sã sune ciudat - la Ceauºescu sau Þepeº în locul lui Antonescu ).

Dupa mine atat Ceausescu cat si Antonescu ar trebui sa apara intre primele 10 mari personalitati, deoarece prezenta lor in istorie s-a facut simtita.

In buna masura sunt de acord cu tine - mai ales daca ar fi vorba de un top al primilor 10 politicieni/conducatori.

Quote:
Fara a avea orientari de dreapta, consider ca Antonescu a fost un militar abil care a reusit sa aduca ordine in haos.

Nu stiu ce are aici de-a face dreapta sau stinga.
Dupa parerea mea singurul lui merit real e ca a fost singurul sef de stat ( de facto - O.K., stiu ca Mihai I era rege, dar asa ... cu numele ) din secolul al XX-lea in timpul caruia finantele publice au fost aproape in totalitate ferite de flagelul coruptiei si clientelismului.
Si ca - dupa toate probabilitatile - a fost raul cel mai mic in acea perioada ( desi asta nu prea e un merit in sine ).

In rest ... a fost un militar tipic, adica lipsit de viziune pe termen mediu/lung etc - si pe care o intelegere ingusta si rigida a "onoarei" l-a condus spre acte criminale ( deportarile de nevinovati in Transnistria, singerosul asediu in care a refuzat orice ajutor german asupra Odesei, ordinele criminale de a arunca in prima linie persoane cu suspiciuni vagi ca erau legionari sau simpatizanti comunisti s.a.m.d. ) . Parerea mea fireste.
Culmea - dar cred ca Ceasca il batea lejer la capitolul "viziune politica" ( si asta spune multe despre cit era Antonescu de paralel ... :oops: )

Quote:
Cand vine vorba de Antonescu multi vor aduce in discutie si problema Holocaustului, deci astept cu interes documentarul. Apropo, se stie cine se va ocupa de regizarea fiecarui clip?

Ce documentar si cine finanteaza realizarea lui ? :?
Coshava is offline   Reply With Quote sendpm.gif