Originally Posted by Terror_IST:
Originally Posted by Coshava:
deºi o sã sune ciudat - la Ceauºescu sau Þepeº în locul lui Antonescu  ).
|
Dupa mine atat Ceausescu cat si Antonescu ar trebui sa apara intre primele 10 mari personalitati, deoarece prezenta lor in istorie s-a facut simtita.
|
In buna masura sunt de acord cu tine - mai ales daca ar fi vorba de un top al primilor 10 politicieni/conducatori.
Quote:
Fara a avea orientari de dreapta, consider ca Antonescu a fost un militar abil care a reusit sa aduca ordine in haos.
|
Nu stiu ce are aici de-a face dreapta sau stinga.
Dupa parerea mea singurul lui merit real e ca a fost singurul sef de stat ( de facto - O.K., stiu ca Mihai I era rege, dar asa ... cu numele ) din secolul al XX-lea in timpul caruia finantele publice au fost aproape in totalitate ferite de flagelul coruptiei si clientelismului.

Si ca - dupa toate probabilitatile - a fost raul cel mai mic in acea perioada ( desi asta nu prea e un merit in sine ).
In rest ... a fost un militar tipic, adica lipsit de viziune pe termen mediu/lung etc - si pe care o intelegere ingusta si rigida a "onoarei" l-a condus spre acte criminale ( deportarile de nevinovati in Transnistria, singerosul asediu in care a refuzat orice ajutor german asupra Odesei, ordinele criminale de a arunca in prima linie persoane cu suspiciuni vagi ca erau legionari sau simpatizanti comunisti s.a.m.d. ) . Parerea mea fireste.
Culmea - dar cred ca Ceasca il batea lejer la capitolul "viziune politica" ( si asta spune multe despre cit era Antonescu de paralel ... :oops: )
Quote:
Cand vine vorba de Antonescu multi vor aduce in discutie si problema Holocaustului, deci astept cu interes documentarul. Apropo, se stie cine se va ocupa de regizarea fiecarui clip?
|
Ce documentar si cine finanteaza realizarea lui ? :?