View Single Post
Old 10 Jul 2006, 08:14   #256
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Imi permit si eu acum pe final sa spun doua-trei vorbe depre acest campionat. Nu sunt microbist dar imi place sa privesc meciurile de fotbal si am urmarit o buna-parte din cele de la acest mondial. Mult pragmatism, multe foi albe, jucat la rezultat, prea putin spectacol, prea putine momente de magie chiar si in meciurile intre echipele bine cotate si echipele mai slabe. Daca mi-a placut ceva cu adevarat a fost faptul ca unii antrenori au mers pe mana jucatorilor tineri, tinand pe banca staruri care si-au cam pierdut stralucirea. N-am fost nicodata fan al Italiei, dar echipa antrenata de Lippi merita victoria. Jucatori tineri, Maldini lasat acasa, Del Piero bagat la sfarsit, aparare impecabila, grupa usoara, doar cateva din motivele castigarii mondialului De altfel si Domenech a adus in teren mai multi jucatori proaspeti (as fivrut sa-i vad in teren si pe Giuly si Flammini), dar in primul rand, Barthez nu mai avea ce cauta in poarta (era ca si cum nemtii l-ar fi titularizat din nou pe Kahn). De asemenea i-a acordat credit lui Ribery, care a confirmat in timp ce mult mai titratul Trezeguet a dat-o-n bara (la propriu). Zidane, a fost in forma si ar fi putut avea o retragere ceva mai frumoasa. Stiam ca e temperamental si mi-a parut rau sa-l vad cedand nervos (oare s-a aflat ce i-a zis italianul sau va ramane un "Lost in Translation" thing?). Oricum el a tras in spate echipa Frantei pana in finala iar pentru mine va nu va ramane jucatorul eliminat in finala ci celm care a marcat un gol superb in finala cu Leverkusen. Cred ca cel mai important lucru acum, e sa fie lasat in pace. De asemenea mi-a parut rau pentru Henry care anul acesta a ratat ambele trofee supreme. Sper sa aiba puterea sa-si revina. Cat despre Brazilia, a fost prea mult chiar si pentru ei. Au tratat cu superficialitate turneul, antrenorul le-a lasat mana libera, Ronaldinho a fost obosit, Cafu trebuia tinut pe banca. Nemtii inca mai au de lucrat. Au o echipa care promite dar care este inca neconsolidata. Englezii (preferatii mei) au mare nevoie de un goal-keeper mai de Doamne-ajuta. Au o echipa buna, dar s-au pierdut si au pierdut din nou in fata Portugaliei, o echipa determinata. Lamparad parea foarte obosit, Rooney a fost destul de slab, Beckham si-a facut datoria iar Gerrard a jucat excelent dar din pacate a ratat cand nu trebuia. Daca Steve McClaren ii va acorda banderola de capitan si va fi rezolvata problema portarului, Anglia se poate prezenta cu capul sus la urmatorul campionat. Cine stie? Din nou Portugalia, sferturi, 11 metri, razbunare. Oricum a fost un meci ciudat: Beckham care ar fi vrut sa-si spele pacatele (desi consider ca a facut-o in meciul cu Ecuador) s-a accidentat, Rooney care se accidentase in partida anterioara a fost eliminat (sper sa nu degenereze mai mult conflictul), englezii rezista eroic dar trag slab spre final, portughezii trag 2 pe langa dar castiga. Spania fara Raul titular a mers bine, dar desi au verva, jucatorii nu au experienta. La capitolul goluri, inclin sa cred ca cel al lui Joe Cole a fost cel mai reusit. Acum ca s-a terminat si lumea isi poate intoarce ochii spre Wimbledon, campionatul asta mi-a lasat o impresie nu tocmai pozitiva. Lumea se schimba si cu ea si fotbalul. La urmatorul campionat, vreau si eu Romania in grupe si mai multa arta, mai multe momente de magie, ca se folosesc cliseul comentatorilor.