View Single Post
Old 07 Jul 2006, 11:36   #28
Nae
Dead Man Walking
 
Nae
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,985
Send a message via Yahoo to Nae
so, another day started off with another movie... dar cum n-am mai scris de ieri, vreau mai intai sa termin filmele alea, inainte sa incep cu cele de azi....

Rennaissance, by Christian Volckman.

o animatie intr-un stil nou, de film alb/negru, si cu un touch neo-noir. un experiment pe o poveste comerciala, si facuta entertaining. o ideie simpla, pusa intr-un mediu sci-fi...
povestea este cat de simpla se poate. o mare firma din anu 2054 (or smth) numita Avalon, lucreaza la un nou proiect.. persoana cea mai importanta din acst proiect este rapita, si astfel, protagonistul filmului este clar: politistul care nu se tine de reguli, dar care este cel mai bun. de aici, nu mai este mult de povestit, pentru ca exact prin asta ramane interesant. orice-as spune mai departe, ar fura asa de mult din ce-i mai ramane filmului, incat n-ar mai merita sa fie vazut. ideia este insa buna, si lucrata frumos... balansul intre viata si moarte.
ca film, nu este nimic extraordinar... orice Manga ar fii mai misto, mai palpitant, si cu scene de lupta sau de actiune mult mai bune... dar exact felul ala, de animatie mai neconventionala il face sa fie neobisnuit.... si asta creaza starea intregului film.
desenat este chair misto. adica orasul (Paris) chiar are un farmec asa cum este descris, desi in 50 de ani sunt sigur ca nu va arata asa... masinile sunt misto, iar viata este surprinsa foarte bine. personajele, desi sunt absolut walking klishees, au o oarecare emotie in ei, si sunt justificabili ca personaje.
in rest, nici nu stiu ce sa mai scriu despre filmul asta. it's entertaining, it's new and fresh, and it has some idea that is understandable. 7/10

Out of Control, by Dominic Savage.

un film care incearca sa surprinda o lume la marginea socitatii britanice. o lume plina de violenta, de duritate, si de durere.
protagonistii sunt.... well, imi este chiar greu sa spun. persnajele sunt 4 baieti intre 15 si 18 ani, si familiile lor. fiecare din baieti are ceva de facut cu micii 'rebeli' a societatii, the tough-guys, si incearca sa se dovedeasca prin asta. de la caz la caz ei sunt diferiti, provenind din familii complet diferite ca stil de viata, si ca perspectiva...
problema filmului este ca nu stii exact despre ce este vorba. unu din personaje, un baiat de 15 ani, ajunge din greseala in inchisoare, pentru 2 luni numai, dar acolo, he's gettin bullied around, si la sfarsit se sinucide. mama lui de exenmplu, este un alt personaj foarte puternic, si foarte prezent in film, iar durerea ei este bine arata in film... dar totusi, nu asta e povestea, pentru ca celalalt baiat care mai intra in inchisoare, si care este responsabil pentru moartea celuilalt, are un trecut nasol, iar atitudinea lui este justificabila prin lipsa de afectiune, si dependenta de violenta. al treilea baiat este unu care de abia iesise de la inchisoare, si care a fost de vina ca baiatul care a murit in inchisoare a intrat acolo, in first place... el are cea mai misto evolutie de caracter dintre toate ersonajele aratate in film.... si mai este inca un baiat, prietenul cel mai bun a celuia care este responsabil pentru moartea baiatului din inchisoare, si care fiind in captivitate, si prietena lui fiind gravida, descopera ca viata este mai importanta decat lupta si violenta de pe strazi...
deci, un bulameci de relatii, personaje si figuri, cu diferite greutati... dar filmul nu coboara mai adanc... nu devine puternic.
focus-ul dupa mine, ar fii trebuit sa fie pe cel mai bun actor... Leo Gregory, baiatul cu dependenta de violenta. el este cel mai bine.. jucat, aratat, si psihologic construit. daca el ar fii fost 'eroul' filmului, cred ca impactul la public ar fii devenit mai bun... poate nu prin sentamentalism, dar prin umanitate. chestie, care in filmul asta nu exista.
si pri asta, filmul devine... well, steril... adica fara nimic special. we see a fucked up life in the suburbs, si ne pare rau de toti de acolo, dar nu ne pune pe ganduri de felul cum arata viata inerioara a celui care este aratat ca 'rau' sau cel care este 'bun'.
a social drama that let me cold. fara nimic special. 7/10

gata... imi incepe urmatorul film... mai tre sa va scriu despre 'The Road to Guantanamo', dar sper ca n-o sa inceapa o discutie.
alors, a nice day to you all.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif