Originally Posted by silver_boy:
..ºi pentru cã marx a punctat decisiv pe dualitatea opincã versus joben, întreb (mai mult sau mai puþin retoric):
Ce e mai de admirat: cineva care-ºi depãºeºte condiþia sau cineva care ºi-o onoreazã?
|
ei bine - pt mine, cineva care-si depaseste conditia se numeste un parvenit. iar un artistocrat care decade este mai valoros, pt k mai interesant, decit un banal arivist care urca...
in ac. context (repetind, in cont., k mie nu-mi place o.p., din motivele enumerate mai sus; che me ne frega k a fost ziua lui!? ar trebui sa fie incintat k se vorbeste atita dspr el, kiar si in contradictoriu! pt k o polemica - desigur, cordiala - este preferabila mumificarii mute...), imi face placere sa spun o vorba geniala - apartinind ducelui de doudeauville - atunci cind s-a opus k paul morand (casatorit, altminteri, cu o printesa romank, shutzu!) a vrut sa intre in f selectul & artistocraticul jockey club: "din fericire, mai sintem citiva pt care meritul personal nu conteaza!"
ador acest bon mot (dar, in paranteza, pot spune si k eu am refuzat sa intru in jockey clubul autohton, cind mi s-a propus: singurul club in care as intra nu m-ar contine decit pe mine!

)
cit dspr ion pillat: este autorul citorva din cele mai clasic-senine stante din lit. rom.; dar, fireste, pt a-l savura iti mai trebuie
ceva - nu doar alfabetizarea obligatorie...