nu se poate descrie in cuvinte ce a fost pe strazile romei azi-noapte...!
am luat cina cu niste prieteni linga colosseum, pe o mica straduta cu mesele intinse k la nunta kiar in strada - rinduri-rinduri paralele de cite cinci-sase mese, la cele doua capete ale acestei incinte erau 2 televizoare.
cind s-a marcat primul gol, kelnerii, fetele de la bucatarie & baietii oakeshi care dadeau si ei o mina de ajutor au inceput sa tzopaie printre meseni, agitind steagurile italiei. unul a luat sandaua unei turiste nemtzoaice si a-nceput s-o agite prin fata televizorului, strigind: "questa e tedesca!" (un fel de a spune k nemtii joaca k niste cizme...)
cind s-a marcat si al doilea gol (atit de repede & de neasteptat - italia era practic deja calificata dupa primul!), a fost ne-bu-ni-e! masinile, motocicletele au inceput sa treaca in viteza cu claxoanele la maximum; am vazut o gagik, intr-o masina decapotabila, stind in picioare (amicul ei, soferul, tinea steagu) si batind cu polonicul intr-o tigaie!! :w00t: toti urlau, trompetzeau, cintau ("poo, po-po-po-po-pooo-poooooo", cintecul lui totti se pare - care e, de fapt, un refren white stripes!) k iesiti din minti...
apoi s-au facut k niste "rituri de trecere": se tineau steaguri mari deasupra masinilor care treceau si toti simteau nevoia sa atinga masinile cu o bucata de steag, k un fel de pact mistic... exaltant & infricosator.
in continuare eu nu inteleg nimic, nu inteleg care sint resorturile ac. isterii de masa, ce motiveaza ac. comportament infantil & irational; imi spun k, pesemne, popoarele care nu au carnavaluri trebuie sa se 'elibereze', cumva - iar meciurile de fotbal sint prilejul ideal. cred, de altfel, k, cu cit societatea va fi mai inkisa & mai autista (btw, in italiana, 'autista' inseamna shofer...), astfel de descatushari "dyonisiace" vor deveni tot mai frecvente - cu toate consecintele de rigoare. cum spune si don delillo, "viitorul e al multimilor" (din pacate, as adauga eu...)
eu am intrat in casa pe la 1 jumate - pe strazi ink se mai cinta, dansa, zbiera...
|