Barry Lyndon - 10/10. Scriu cu placere despre acest film pentru ca este un film unic si exceptional. O poveste despre razboi, dragoste si putere. Kubrick (m-am convins, e cel mai bun regizor care a existat vreodata) reuseste prin imensul talent sa ne introduca in acea epoca, secolul XVII ca si cum ar exista chiar acum undeva in Anglia, pentru ca o face cu asa aparenta usurinta incat nici nu simti. Si totusi, cu toate ca a fost nominalizat, filmul nu a primit premiul pentru cel mai bun film si nici pentru cel mai bun regizor cu toate ca le merita fara ezitare. In schimb a primit la departamentul arte orice Oscar posibil, motivul fiind evident. Barry este un om cum nu a mai fost altul, curajos, destept, si frumos la fel ca Irlandezii din ziua de azi, vezi Colin Farrell (primul care mi-a venit in minte). Ceea ce e cu adevarat interesant este ca chiar si in acea epoca vedem lucruri care se petrec in ziua de azi (copiii bogatasilor sunt rasfatati pana la moarte

, si pe atunci lumea se casatorea pentru bani, se gaseau homosexuali si atunci, cine ar fi crezut...si multe altele. Cu toate ca filmul acesta este extrem de rar, rog cu caldura sa il cautati (eu personal l-am gasit pe torrente) pentru ca este un film, din nou, exceptional peste masura. Cu toate ca are 3 ore nu e plictisitor o secunda. Uimitor!!!