ok, rewind: n-am spus k singuratatea lui paler e o facatura (posibil sa fie autentica), am spus/scris doar k pare asa - din exces de auto-mediatizare a ei... sincer, mutra lui paler (mai ales aceea of late...) mi s-a intiparit k un fel de 'dulau ginditor' - combinatie de rodin & bulldog - care mesteca aceleasi si aceleasi oase ratiocinante zi/noapte :sleep:
(in principiu, faptul k este antipatizat de breasla ar trebui sa mi-l faca simpatic...)
ma rog, sintem on different wavelenghts, asta e clar. mie-mi plac tipii mai sofisticati, mai rafinati, mai 'alexandrini' - cum spuneam. la paler, pina si paradoxurile au ceva bolovanos... (pe linga el, tutea era intr-adevar genial!) iar pata are, stai linistit, mici frivolitati (benigne), doar k nu-l cunosti suficient k sa i le stii.
in concluzie: nu il contest pe paler (n-am nicio cadere sa o fac!), spun, doar, k nu e pe gustul meu. si nu pt k e pe gustul majoritatii (pe care eu il/o execru), ci - pur si simplu - pt k gustul majoritatii (care si l-a ales drept lider intelectual, campion al unei anumite idei dspr cultura...) nu este si al meu.
|